Up Your Moisturizing Hair Game met Coconut Shampoo deze Nationale Coconut Day

Fijne Nationale Kokosnootdag! Hoewel vandaag, 26 juni, technisch gezien het moment is waarop het echt wordt “gevierd”, kan vrijwel iedereen het erover eens zijn dat genieten van dit wünderkind van een ingrediënt verder gaat dan slechts één dag per jaar.

Een paar jaar geleden kregen we allemaal de kokosoliekoorts; iedereen, overal, was plotseling gek op kokosnoot, schepte flessen van het gangpadverzacht van de supermarkt op en begroette het als de remedie voor alle kwalen die de mens kent. Of tenminste, dat is hoe enthousiaste marketeers deze geliefde “wonderolie” aan de massa begonnen te presenteren: als een remedie voor alles, van hoog cholesterol en diabetes tot het worden gebrandmerkt als de beste moisturizer van de natuur. Moet je je immuunsysteem versterken, een droge huid hydrateren en een beschadigde lever helpen genezen terwijl je bezig bent? Pak een fles VCO.

Onze favoriete manier om te genieten (afgezien van het genieten van een cocktail met coco-smaak aan het strand, natuurlijk): Kokosshampoo! Er is iets met die ultra-verzachtende eigenschappen, in combinatie met die uitnodigende tropische geur, dat gewoon super onweerstaanbaar lijkt, vooral in deze isolerende tijden.

Droge, door het strand geteisterde lokken die hunkeren naar wat extra TLC? Hier is wat kokosshampoo om te redden

kokosshampoo krullend blond
Kokosolie is een eeuwenoud, bekend verzachtend middel. Deze voordelen gaan over op kokosshampoo

Begrijp ons niet verkeerd; we geloven zo groot mogelijk in de voordelen van kokosolie en kokosshampoo. Maar in het belang van het scheiden van de waarheid van alle #fakenews, is het aan ons om u te laten weten wat we allemaal echt kunnen verwachten van dit geliefde ingrediënt, en of het al dan niet de beste soort vochtinbrengende crème is voor uw specifieke haartype.

kokosshampoo van rijpe kokosnoten
Kokosolie, of kopra-olie, komt van volwassen kokosnoten en bestaat al duizenden jaren.

De ongelooflijke eetbare

Kokosolie is een eetbare olie gewonnen uit rijpe kokosnoten en is rijk aan verzadigd vet. Dit geeft het een opmerkelijke houdbaarheid en verbazingwekkende hydraterende en hydraterende mogelijkheden. Het bevat ook hoge niveaus van middellange keten triglyceriden (MCT’s) die de haargroei helpen bevorderen en eiwitverlies voorkomen. Beschouwd als een antioxidant en antischimmel, wordt ook gezegd dat het de symptomen van roos verlicht en voorkomt, evenals zachtheid en schadeherstel biedt met een lichtgewicht consistentie – voordelen van bijzonder belang voor mensen met krullend en natuurlijk getextureerd haar – wat het al met al een zware hitter maakt in de wereld van haarverzorging.

kokosshampoo komt natuurlijke haartypes ten goede
Natuurlijke haartypes plukken de lichtgewicht, krulvriendelijke voordelen van kokosshampoo en conditioner. Foto credit: indigitalimages.com

Olie-infusies om de dag te redden

Maar wat als je niet bepaald van de Pinterest-overtuiging bent? Eerlijk gezegd kan niet iedereen worden lastiggevallen door D.I.Y. hun eigen schoonmaakmiddelen thuis met behulp van echte in de winkel gekochte kokosolie. En gelukkig hoeven ze dat tegenwoordig niet meer te doen, want een groot aantal haarverzorgingsproducten en stylers zijn nu naar voren gestapt om dit gat te vullen door kokosolie-infusies in hun lijnen aan te bieden. We kunnen nu allemaal profiteren van de kroesbestrijdende, diepe conditionering, schadeherstelende voordelen van kokosolie in handige flessen kokosshampoo en conditioner, zonder gedoe.

Formules zoals die in Suave Professionals Coconut + Vanilla Repareren Shampoo, die, met de Kokosnoot + vanille repareren conditioner, voedt terwijl het droog en beschadigd haar reinigt, zijn een geweldige optie voor diegenen die een lichtgewicht conditioneringsgevoel willen voor hun gewone shampoo.

Een andere geweldige dagelijkse optie is SheaMoisture 100% Virgin Kokosolie Dagelijkse Hydratatie Shampoo, die, indien gebruikt met de matching Dagelijkse hydratatie conditioner, verhoogt de ante met een voedende mix van 100% VCO (!) en Shea-oliën, samen met kokosmelk, voor een drievoudige dreiging van hydratatie, beheersbaarheid en glans.

Ook een geweldige optie om te overwegen voor mensen met beschadigd haar is Love Beauty en Planet Hope and Repair Kokosolie &sylang Ylang Sulfaatvrije Shampoo, die, wanneer gebruikt met de duo’s Kokosolie & Ylang Ylang Conditioner, pocht op het zichtbaar herstellen van schade en het voorkomen van gespleten haarpunten. Dit duo levert een kokossulfaatvrije shampoo en kokoshaarconditioner in één klap.

De resultaten zijn weelderige, gezond uitziende lokken zonder een zwaar gevoel, waardoor deze keuzes ideaal zijn voor steilharige en krullende meisjes en die zich bewust zijn van het handhaven van volume in hun haar.

Als je nog steeds op het hek staat, denk er dan eens over na: welke andere moisturizers weet je dat al duizenden jaren zo effectief zijn? Dat noemen we uithoudingsvermogen.

Hier is om loco te gaan voor coco!