Vind de beste haarkleur voor huidtint met behulp van een warme en koele tonen grafiek

Wil je je haar verven maar heb je geen idee welke haarkleuren het beste bij je passen? Vrees niet; hier vindt u de uitsplitsing van wat huidtinten en ondertonen zijn en welke haarkleuren u het beste complimenteren! Ontdekken de beste haarkleur voor huidskleur grafiek en zorg ervoor dat je die kapsalon uitloopt en haarkleurvertrouwen uitstraalt.

Hieronder laten we je verschillende grafieken zien waar je je perfecte haar- en huidskleur kunt kiezen.

Huidtinten en ondertonen voor haar

huidskleur voor haarkleur
4 hoofdcategorieën van huidskleur. Foto credit: iStock op Google

Bekijk ons artikel, waarin de Pantone-huidskleurgids wordt besproken, waarin de 110 unieke huidskleuren worden uitgelegd! Voor de doeleinden van dit artikel zullen we ons concentreren op de vier hoofdcategorieën van huidtinten: licht, eerlijk, medium en donker, voor een algemene maar praktische analyse, evenals de meest voorkomende ondertonen in de huid: warme en koele tinten.

Heb je een nieuw haarregime nodig?
Foto credit: iStock op Google

Een koele toon in de huid betekent een blauwachtige ondertoon, waardoor vaak een rooskleurig uiterlijk in de teint ontstaat. Een warme ondertoon betekent dat er een gele teint op de huid zit. Neutraal is een extra ondertoon wanneer de huid noch koel noch warm ondertoon is.

lichte huidskleur haarkleur
Fotocredit: Kleurhex kleurcodes op Google

Lichte huidtinten hebben een warmere ondertoon dan een lichte huid. Haarkleuren die lichte huidtinten zouden complimenteren, zouden ook warme tinten zijn!

Foto credit: Aya ?! op Pinterest

Haarkleuren zoals oranje, chocoladebruin of andere tinten met een vleugje rood of geel, of oranje zijn een look die je zeker zelfverzekerd en gedurfd zal laten voelen. Naast een lichte huidskleur zou de lichte huidskleur zijn, die een koele ondertoon heeft, en een roze uiterlijk, maar kan variëren van koele tot een warme ondertoon …

roze tonen
Fotocredit: Kleurhex kleurcodes op Google

Een koele ondertoon is wat de lichte huid merkbaar doet opvallen. Je raadt het al voor lichte huidtinten met een koele ondertoon voor een lichte huid! Kleuren die blauwachtig lijken zoals de onderstaande zullen het beste passen bij uw huidskleur:

Foto credit: Ally op Pinterest

Koele tinten in combinatie met een lichte huidskleur zijn de perfecte combinatie om een unieke look te proberen die je ook goed genoeg complimenteert om je “natuurlijk” te voelen met je teint. Koele tinten in het haar kunnen worden geïdentificeerd als kleuren met een blauwe tint. Zwart haar, blauw en grijs haar, evenals ijzig blond of platina, zou een ongelooflijke stijl zijn om te proberen. De volgende huidskleur waar we het over zullen hebben, is de donkere huidskleur die, in tegenstelling tot lichte en lichte huidtinten, donkere huidtinten variëren van medium huidtinten tot donkere huidtinten.

Donkere huidtinten variëren in vele tinten en tussen warme en koele ondertonen, dus het kiezen van welke haarkleur zeker het beste past, wordt een gemakkelijke prestatie, omdat elke tint er goed uitziet en aanvoelt.

Foto credit: Okemute Ugwuamaka op Pinterest

Donkere huidtinten en warm getinte haarkleuren creëren een uitnodigende en warme esthetiek. Kleuren variërend van karamel tot gedurfd rood zouden niet alleen één teint complimenteren, maar ook versterken. Ondanks dat koele tinten ook werken voor een donkere huid, hebben de meeste mensen met een donkere huid de neiging om te kiezen voor meer warm getinte haarkleuren. Cool getinte haarkleuren zien er net zo stralend en natuurlijk uit.

Foto credit: Colossal op Pinterest

Koele tinten zien er ongelooflijk uit op een donkere huid, met kleuren variërend van donkerblauw tot lichtere; je kunt creatief worden met elke stijl of hoogtepunt die je wilt bereiken! Er zijn veel huidtinten en ondertonen, en deze gids geeft je alleen een overzicht om je te helpen de juiste haarkleur voor jou te kiezen! Om u verder te helpen zich voor te stellen welke haarkleuren er het beste uitzien voor de look die u probeert te bereiken, vindt u hieronder een voorbeeld van waarom het begrijpen van huidondertonen u kan helpen.

Foto credit: Celebrities Buzz Ghana op Pinterest

De foto toont hetzelfde model met een koele ondertoonhuid, waarbij zowel koele als warme haarkleuren worden geprobeerd. Wanneer het model hun haarkleur afstemt op hun ondertoon, zoals zilver, zul je merken dat het haar zich vermengt met de huid en een natuurlijke look afgeeft, terwijl het hete roze een meer gedurfde en op zichzelf staande look afgeeft. Vergeet niet dat je elke haarkleur kunt rocken! Het begrijpen van ondertonen en huidtinten zal u echter helpen de kleur te kiezen waarvan u denkt dat deze het beste bij u past.

Heel erg bedankt voor het lezen, en zorg ervoor dat je meer artikelen op onze site bekijkt!