Vlechten met kralen: Kapsels voor een mooie en authentieke look

Wat hebben doosvlechten, cornrows, microvlechten en elke andere gevlochten variant met elkaar gemeen? Naast het feit dat ze weinig aandacht en onderhoud nodig hebben, kunnen ze allemaal worden versierd met ons favoriete vlechtaccessoire: kralen.

Kralen en vlechten zijn perfecte zomerstijlen die gedurfde en stijlvolle statements maken. Vlechten en cornrowing is een traditie in veel Afrikaanse culturen, een die over de hele wereld werd verspreid dankzij immigranten en mensen van Afrikaanse afkomst die oude tradities herschepten en opnieuw uitvinden. Nu de natuurlijke haarbeweging in volle gang is, genieten vrouwen van gevlochten kapsels om een nieuwe look uit te proberen, hun haar te beschermen en trots te zijn op hun erfgoed.

Hoe gevlochten kapsels met kralen te dragen

Dit zijn niet bepaald de vlechten met kralen waar je als kind waarschijnlijk van hield – de vlechten met kralen van deze zomer zijn vorstelijk, cool en inspirerend. Misschien probeer je je natuurlijke haar te beschermen tegen de effecten van de zomerhitte – vochtigheid, regen en chloor uit het zwembad – of misschien probeer je je haar terug te laten groeien na zware chemische behandelingen. Misschien hou je gewoon echt van mooie vlechten! Hoe dan ook, er zijn tal van gevlochten kralenkapsels om uit te kiezen. Scroll naar beneden om enkele van de mooiste kralen en gevlochten stijlen te zien die we op Instagram voor je hebben gevonden.

#1: Doos-Gevlochten Broodje

Een knot is altijd een elegante look, vooral als het is gevlochten met kralen met langere stukken die aan de zijkanten hangen om het gezicht te omlijsten en een interessant en vrouwelijk element toe te voegen. De houten kralenversieringen in deze look geven je een sfeer van royalty.

#2: Halo Braid met kralen

De gevlochten hoofdband is niet exclusief voor Coachella en festivals. Met slechts een paar gouden kralen langs de kroon is deze look klassiek, elegant en perfect voor stadspromenades en speciale gelegenheden.

#3: Box Braid Kraal Paardenstaart

Er is niets beter dan een goede paardenstaart! Deze, versierd met meerdere kralen aan de uiteinden, is zowel jeugdig als vorstelijk. Het enige wat je hoeft te doen is het haar in een paardenstaart te boksen en 2 enkele vlechten met kralen voor de oren te laten.  Tijdens de zomer is het hebben van haar weg van je gezicht een bonus.

#4: All-Over Gevlochten Kapsel

Als je je hele hoofd die broodnodige pauze wilt geven, kies dan voor het all-over gevlochten kapsel. Gespot met net genoeg kralen om je ze te laten opmerken zonder overweldigend te zijn, kun je je make-upvaardigheden laten zien met deze ingetogen maar prachtige look.

#5: Bantoe Knopen en Kralen

Dit kapsel is stijlvol, trendy en veelzijdig. Het maakt niet uit welk type haartextuur je hebt, je kunt gemakkelijk Bantu-knopen stylen. Bekend als een geweldige manier om haar te behouden en te laten groeien, is de Bantu-stijl met vlechten het dubbele van de bescherming. Draag het zoals het meisje hieronder, met twee lange stukken aan de nek en kralen gemengd in de knopen voor de ultieme look.

#6: Puka Shell Kralen vlechten

Een alternatief voor de gemiddelde kraal is de puka schelpkraal. Ze voegen een unieke, boheemse sfeer toe aan een all-over gevlochten look. Laat deze vlechten los en wild zijn en voeg pukaschelpen toe waar je maar wilt.

#7: Godin vlechten met kralen

Hier is nog een leuke manier om gouden kralen van verschillende maten te dragen voor natuurlijk haar. Godinnenvlechten zullen je innerlijke wilde vrouw wakker maken en wat etnische chic aan je outfit toevoegen.

#8: Fancy Under Braids

Als je graag onder vlechten draagt, dan zul je er zeker dol op zijn om ze te versieren met een paar kralen en gouden snaren. Er zijn hier geen regels – laat je gewoon inspireren en doe je creativiteit de vrije loop!

#9: Gevlochten Topknot met Kralen

We zijn geobsedeerd door topknots in het algemeen, maar dit beschermende kapsel met gevlochten topknot is gewoon perfectie. Met een paar kralen rond de basis van de knot en wat hangend aan de losse vlechten aan de voorkant, zal deze stijl je de hele zomer koel houden.

#10: Kanekalon Magie

Dit minimalistische kapsel is gemaakt van kanekalon vlechten en een paar gouden kralen. En ja, je kunt zoveel kralen gebruiken als je wilt, alles hangt af van je humeur en gelegenheid.

#11: Mohawk Vlecht met kralen

Dit gevlochten kapsel is absoluut iconisch. Het is voor de gedurfde en krachtige vrouw die niet bang is om een andere look te rocken. Omdat de gevlochten mohawk voor zichzelf spreekt, zijn er slechts een paar kralen nodig voor decoratie.

#12: Korte, Beaded Bob

Deze look is een van onze absolute favorieten. Een bob is altijd een chique snit, maar stel je voor dat het gevlochten is – voor groei en gezond haar. Deze gevlochten bob heeft slechts een paar kralen om deze prachtige stijl te accentueren.

#13: Losse vlechten en A Tstedelijk

De tulband werd de afgelopen jaren meer een trend dan een culturele noodzaak. Van bedtijdbescherming tot een out-of-house “look”, de tulband is een leuk accessoire om mee te spelen – en te gebruiken om natuurlijk haar te beschermen. Speel het op met kleurrijke kralen en een beetje draad voor een geweldige dagelijkse look.

#14: Beaded Bangs

Wie zegt dat je geen pony’s kunt dragen als je vlechten hebt? Deze dame bewijst dat het een geheel eigen look is. Veel plezier door de grootte van de kraal en de plaatsing te variëren. Nu heb je alleen nog een retro zonnebril nodig om deze geniale look te bereiken!

#15: Half-Up, Half-Down Vlechten

We vertelden je al over de gevlochten topknot – hier is de half-up, half-down gevlochten stijl. Trek de helft van het haar in een knoop aan de bovenkant van je hoofd en laat de rest van de vlechten over je schouders naar beneden hangen.

#16: Vintage geïnspireerde gevlochten Updo

We houden van deze look omdat het half je eigen natuurlijke haar is en half gevlochten – het beste van twee werelden. Voeg wat kralen toe aan de uiteinden van de vlechten en ga creatief aan de slag met een mooie kroon.

#17: Kralen Pigtails

Voor pigtails ben je wat ons betreft nooit te oud! Sectie vlecht in pigtails en laat de schoonheid van de vlechten zien. Trouwens, gevlochten knallen is ook een perfecte match voor je favoriete kralen!

#18: Teruggetrokken Kralenbroodje

Dit is perfect voor regenachtige dagen wanneer er een beetje vochtigheid in de lucht is en je een strakke look wilt. Trek het haar terug in een hoge knot en versier met chique gouden kralen. Cornrows met kralen maken het eenvoudige broodje er intrigerender uit.

#19: Flower Child Geïnspireerd

Je hebt geen kroon van bloemen nodig om je een hippiebaby uit de jaren ’70 te voelen. Vlechten gewikkeld rond het voorhoofd geeft de illusie van een gevlochten kroon. Maak de look compleet met grote, heldere kralen over het hele haar.

#20: Doos vlechten en kralen

Deze stijl is absoluut perfect en heel eenvoudig te bereiken. Laat haar vlechten en opzij trekken met enkele kralen gelijkmatig. Deze look is geweldig voor zowel het dagelijks leven als speciale gelegenheden.

Elk van deze kralen en gevlochten kapsels zal je zeker complimenten en bewondering opleveren. Kralen op vlechten maken vlechten nog interessanter en mooier. Vergeet de kleintjes niet! Probeer deze looks ook eens op je dochters. De meest populaire vlechten voor de kleintjes zijn Mohawk-vlechten met kralen. Als je je haar wilt beschermen, een beetje plezier wilt hebben of dit seizoen iets anders wilt proberen, is de kralenvlecht zeker een om te proberen.