Waarom de crochet braids-techniek een beschermende kapselfavoriet is

Heb je je ooit afgevraagd wat gehaakte vlechten zijn? Nou, laat ons het uitleggen! Gehaakte vlechten zijn gewoon een manier om een kapsel te creëren met behulp van de haaktechniek – ja dezelfde procedure die je oma gebruikt om je favoriete vakantietrui te ontwerpen. Je vraagt je waarschijnlijk af waar het vlechtgedeelte binnenkomt, toch? Nou, net als bij de traditionele haakmethode moet er iets zijn voor de haaknaald om aan vast te klampen. In dit geval is het een cornrow vlecht.

Hoewel voor velen de gehaakte vlechtenstijl nieuw lijkt te zijn. Het is verre van dat. Het kapsel bestaat al jaren. De laatste tijd kiezen veel vrouwen echter voor deze stijl voor beschermende styling. Waarom? In tegenstelling tot veel andere beschermende kapsels, is het vrij eenvoudig om zelf haakstijlen op je haar te maken – dat is als je weet hoe je moet cornrow vlechten. Vooruit, we geven je een eenvoudige uitleg over hoe de stijl tot stand komt en een uitsplitsing van andere kapsels die je kunt bereiken met de haakwerktechniek.

Om het gehaakte vlechtproces te beginnen, wordt je hele haar ge cornrowed. Gebruik dan vlechthaar naar keuze (gehaakte vlecht met kanekalonhaar of Marley vlechthaar is erg populair), stukjes haar worden in de cornrow vlecht geplakt en vastgezet met een knoop. Dit proces wordt herhaald op de rest van het hoofd totdat geen van de cornrow-vlechten zichtbaar is.

Hier is een idee van de gehaakte vlecht laatste stijl met behulp van krullende hairextensions. Zoals je kunt zien, zijn er bij haar haarlijn enkele delen zichtbaar. Die delen zijn van haar cornrows die verborgen zijn onder haar krullende hairextensions.

gehaakte vlechten krullend kapsel
Het kapsel is gemaakt met behulp van de gehaakte vlechten techniek. Foto credit: Allyson Allapont

Hier raken mensen een beetje in de war. Er zijn verschillende stijlen die u kunt maken met gehaakte vlechten, afhankelijk van het type extensies dat u koopt. Vergeet echter niet: gehaakt vlechten is gewoon de techniek. Je kunt extensions kopen die afro-getextureerd, krullend, recht, gedraaid of zelfs enkelvlechten zijn en ze in je haar haken. Waarom krijgen vrouwen niet gewoon doosvlechten of wendingen in plaats van ze erin te haken? Kort antwoord: Haken is sneller te installeren. Denk er eens over na, je koopt een pak haar dat al gedraaid of gevlochten is en het enige wat je hoeft te doen is het in te haken. Terwijl je bij gewone doosvlechten of tweestrengs twiststijlen urenlang zit om elk vierkant deel van het haar te laten vlechten.

Populaire stijlideeën voor gehaakte vlechten:

  • Korte krullende bob
  • Box braids (met behulp van hairextensions die al gevlochten zijn)
  • Havana twists (met behulp van hairextensions die al gedraaid zijn)
  • Coily, krullende toverstok-geïnspireerde krullen (je kunt marley haar gewoon krullen met een krulstok of gehaakte vlechthaar kopen dat al krullend is)
  • Krimp (met behulp van hairextensions die een krimpgolf hebben)
  • Kanekalon gehaakte vlechten met Marley haar

Nu heb je een basisidee van wat gehaakte kapsels zijn. Als je het op je haar wilt uitproberen, neem dan de tijd om te lezen hoe je thuis voor de gehaakte vlechtstijl kunt zorgen.