Waarom een shampoo voor vet haar je eerste verdedigingslinie tegen vet is

De consensus in de schoonheidsindustrie is dat natuurlijke haaroliën, wanneer ze met rust worden gelaten, je lokken er zacht en glanzend uit kunnen laten zien. Echter, degenen die lijden aan ook veel olie kan strengen hebben die er vettig en zwaar uitzien, wat leidt tot uitdagingen met styling en dagelijks onderhoud. Hoewel veel van deze vette haargevallen erfelijk zijn, zijn er bepaalde dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de oliën in je haar in balans en gecontroleerd zijn. Een manier om deze uitdaging aan te gaan, is door de juiste shampoo te gebruiken voor vet haar.

Lees verder om meer te ontdekken over dit veelvoorkomende probleem en enkele van onze favoriete shampoos voor vet haar:

shampoo voor vet haar gelikt rughaar
Behandel je vette haar met enkele van onze favoriete shampoos.

Oliën in je haar worden veroorzaakt door het hebben van overactieve talgklieren op je hoofdhuid. Dit kan te wijten zijn aan genetica, milieuproblemen, stress, dieet, hormonale onevenwichtigheden of zelfs te veel wassen. Het kan ook worden veroorzaakt door het leven, in het algemeen: onze omgeving, werk en dagelijkse stress kunnen allemaal een rol spelen bij het veroorzaken van ravage in onze sloten. Hier zijn enkele van onze beste tips om vet haar te voorkomen:

Heb je een nieuw haarregime nodig?

1. Gebruik minder conditioner.

Te veel van het goede kan slecht worden, en conditioner is niet anders. Te veel conditioner, vooral bij fijnere haartypes, kan lokken verzwaren. Als je lokken al van nature vettig zijn, kun je ook merken dat je alleen een wekelijkse diepe conditioner of een twee-in-één formule nodig hebt om dagelijks vocht te behouden zonder het vet op te stapelen. Als je het kunt zwaaien, gebruik dan minder conditioner om vettige lokken te voorkomen.

2. Was je haar minder vaak.

Overwassend haar kan de natuurlijke oliën in je hoofdhuid uitdrogen. Dit komt omdat haar probeert verloren oliën te vervangen en kan overcompenseren door meer te produceren dan je nodig hebt wanneer het wordt gestript.

3. Gebruik droogshampoo.

Als je je bijzonder vettig of vettig voelt, probeer dan een droogshampoo te gebruiken, zoals Love Beauty and Planet Volume en Bounty Juicy Grapefruit Day 2 Droogshampoo. Deze formule helpt natuurlijke oliën op te nemen, terwijl je ook je lokken nieuw leven inblaast en verfrist en zelfs je stijl nog een paar dagen verlengt.

4. Verfijn je poetstechniek.

Het te hard borstelen of kammen van je haar kan ervoor zorgen dat je follikels meer oliën produceren, terwijl als je niet genoeg borstelt, natuurlijke oliën mogelijk niet goed worden verdeeld. Vind je juiste balans en zorg ervoor dat je een zwijnborstel gebruikt, waarvan wordt aangenomen dat het algeheel vocht en glans van wortel tot punt levert.

5. Ga rustig aan met het product.

Onthoud: Minder is meer. Overmatig gebruik kan residu afgeven, waardoor sloten worden verzwaard en vettige opbouw ontstaat.

6. Raak je haar niet aan.

We weten dat het moeilijk is om je lokken niet aan te raken na een verse blow-out, maar door dit te doen, loop je het risico dat je oliën van je handen op je lokken overbrengt, waardoor ze worden verzwaard.

Hoewel het belangrijk is om niet te veel te wassen, moet je er ook voor zorgen dat je de juiste shampoo voor je haar gebruikt wanneer je je lokken wast. Mensen met vet haar moeten de volgende shampoos proberen:

1. Dagelijkse Detox Shampoo

Proberen Love Beauty en Planet Sulfate-Free Delightful Detox Charcoal &Bergamot Shampoo en Conditioner om het haar te helpen voorzien van een diepe detox, die kan helpen bij het reguleren van de olieproductie op je hoofdhuid en je een verfrist gevoel kan geven. U kunt ook proberen Love Beauty en Planet Delightful Detox Houtskool &Bergamot Shampoo Scrub voor een nog diepere reiniging! Een groot voordeel van bergamotolie voor het haar is dat het de haarschubben glad maakt en zacht maakt. Je zult de verandering in je haartextuur zien.

2. Droogshampoo

Zoals we al zeiden, moet droogshampoo je BFF zijn! Het werkt om eventuele ophoping of olie in je haar te verwijderen, waardoor je lokken worden verfrissend. Gebruik het tussen de wasbeurten door om vet en olie te absorberen en die blowout te verlengen.