Waarom een soft boar bristle brush een must is voor dun haar

Het hebben van fijn, dun haar kan bijzonder uitdagend zijn om te verzorgen en te stylen. Omdat je haartype meestal kwetsbaar is en vatbaar voor breuk, heb je meestal meer baat bij een delicate haarborstel zoals de zachte zwijnenborstel. We hebben al poëtisch gewaxt over onze liefde voor de zwijnenborstel voor gebruik op de meeste haartypes, maar het is belangrijk op te merken dat je dunne haar iets veel zachter en met een gladdere borstel nodig heeft.

Lees verder om meer te ontdekken over de zachte zwijnenborstel en hoe je deze op dun haar kunt gebruiken:

zachte zwijnen borstel salon
Salons en professionele stylisten houden van natuurlijke borstelharen zoals zwijnenharen omdat ze minder wrijving op het haar geven.

Stap 1: Was en verzorg je haar.

Gebruik een volumineuze shampoo en conditioner om je haar wat lift te geven. Proberen Suave Up De Volume Shampoo en Conditioner, die werken om het haar gladder en zachter te maken en tegelijkertijd een prachtige veerkracht te creëren.

Heb je een nieuw haarregime nodig?

Stap 2: Ontwarren.

De zachte zwijnenborstel heeft borstelharen die nogal delicaat zijn, waardoor het ideaal is voor het stylen en verzorgen van fijn, dun haar. Als je haar echter gevoelig is voor klitten, is het het beste om eerst knopen te verwijderen met een kam met brede tanden.

Stap 3: Aan de lucht drogen.

Het is het beste om fijn haar op natuurlijke wijze te laten drogen. Als u echter moet föhnen, zorg er dan voor dat uw strengen zijn voorbereid met een thermisch beschermingsmiddel om ze te beschermen tegen hitteschade. We houden van hoe Dove Style + Care Smooth en Shine Heat Protection Spray beschermt het haar tijdens het stylen van warmte.

Stap 4: Borstel in secties.

Zodra je haar droog is, borstel je je haar voorzichtig met je zachte zwijnenborstel. Dit helpt je ook om je natuurlijke haaroliën gelijkmatig over je lokken te verdelen, evenals je hoofdhuid te stimuleren en kroezen te verwijderen.

Stap 5: Onderhoud van zachte zwijnenborstelborstels

Wat veel mensen vergeten over hun haarborstels is dat ze regelmatig moeten worden schoongemaakt. Maak een keer per week wat tijd vrij om je haarborstel te ontklonteren, verwijder eerst eventuele losse lokken op de borstelkop en week de borstel vervolgens in mild zeepsop. Spoel af onder de kraan en laat deze een nacht drogen.

Op zoek naar meer haartips? Volg ons over @AllThingsHairUS!