Waarom goedkoper niet beter is als het gaat om hairextensions

Je beseft het misschien niet, maar hairextensions zijn overal. Scrol gewoon door je Instagram-feed, je Netflix-line-up of kijk eens rond op de luchthaven. Nu, meer dan ooit, is het gemakkelijk om een verscheidenheid aan methoden en technieken te vinden om je haardromen tot leven te laten komen. Maar zoals je misschien weet, is deze luxe haarservice niet voor iedereen en is het niet goedkoop.

Extensie prijs niet altijd gelijk

De eerste plaats om te beginnen bij het begrijpen van de kosten van geweldig uitziende hairextensions is om te kijken naar de kosten van het haar dat voor de service wordt gebruikt. Een professionele en goed opgeleide stylist heeft toegang tot een gerenommeerd bedrijf dat echt mensenhaar levert. Als het gaat om echt menselijk iets, zou dat ons, als consumenten, moeten aangeven dat de dienst of het product een hogere prijs zal hebben.

Als u op internet of in een lokale haarwinkel zoekt, kunt u worden verleid door goedkopere opties die mooi haar van hoge kwaliteit beloven. Maar laten we niet vergeten wat oma ons altijd vertelde: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk op zijn minst als het gaat om permanente hairextensions (wat betekent hairextensions die weken tot maanden kunnen worden gedragen zonder te worden verwijderd of vervangen). Voor deze service wilt u het haar van de beste kwaliteit laten installeren door een deskundige, ervaren stylist, wat ons naar het tweede deel van de prijsuitleg brengt – de stylist.

Stylist’s Schooling is belangrijk

Er is geen tekort aan haarprofessionals, dus de prijzen voor hairextensions moeten concurrerend zijn, toch? Gek genoeg is dat niet het geval. Als u een snelle Google-zoekopdracht uitvoert, kunt u meestal een handvol haarprofessionals vinden die haarverlengingsdiensten aanbieden (in elke grote stad of staat). Een handvol van deze stylisten zal aanzienlijk hoger geprijsd zijn dan hun leeftijdsgenoten en vaak met een goede reden. Haarverlengingstraining en -opleiding kan een stylist overal van een paar honderd dollar tot $ 5000 (of meer) kosten, en dat is slechts voor één klas. Onderwijsmerken begrijpen de vraag in de consumentenmarkt, dus ze prijzen dienovereenkomstig voor toegang tot hun training en hulpmiddelen, wat ons terugbrengt naar het verhoogde prijspunt voor haarverlengingstoepassing of installatiediensten.

Net als in veel industrieën kunnen grote, sterk op de markt gebrachte merken meer vragen voor hun training omdat consumenten of klanten deze merken herkennen en vertrouwen. Typisch, hoe meer de stylist in rekening brengt, hoe meer kennis en ervaring de stylist heeft. Deze kennis in combinatie met de mogelijkheid om een luxe service te leveren waar de stylist achter staat, maakt allemaal deel uit van hoe ze hun prijzen bepalen. Goede haaropleiding en -training kan een gecompliceerde service (zoals permanente hairextensions) veranderen in een plezierige dag in de salon, met levensveranderende resultaten. Cue triomfantelijke muziek.

Methode training belangrijk

Als u dieper in de prijzen kijkt, kunnen de kosten van haarverlengingsservice ook sterk variëren, afhankelijk van de methode waarin de professional is opgeleid. Tape-in-methoden kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk online worden geleerd, zonder certificering of training (een beetje eng, toch?). Deze methode is vrij eenvoudig te installeren en te verwijderen; het is echter aangetoond dat het zeer schadelijk is voor fragiele haarlokken en niet gemakkelijk kan worden verborgen voor stylingdoeleinden.

Andere methoden, zoals individuele hot- en cold-fusion hairextensions, gebruiken een kleine kraal of een klein stukje keratinewas om individuele stroken haar aan het natuurlijke haar van de klant te binden. Voor Kaukasische vrouwen is dit al tientallen jaren de meest gebruikte installatiemethode. Net als bij de tape-ins is er echter een hoog risico op schade aan het natuurlijke haar, inclusief klitten en matten, en ze zijn niet gemakkelijk te verbergen of op verschillende manieren te stylen.

Meer recent hebben handgebonden methoden, beter bekend als bead-and-string sew-in-methoden, een buzz gemaakt op Instagram en hebben ze een grote vraag gecreëerd naar handgebonden haar, het type haar dat wordt geïnstalleerd bij het toepassen van deze methoden. Veel stylisten en professionals hebben geprofiteerd van de groeiende interesse in deze kralen-en-string-methoden en zijn begonnen ze aan klanten aan te bieden tegen een lage prijs, met weinig ervaring of training. Professionele en goed opgeleide stylisten zullen bijna altijd een hogere prijs hebben voor deze specifieke haarverlengingsservice vanwege de dure training en opleiding.

Vertrouwde haarverlengingsbedrijven waarderen onderwijs en plakken een hoog prijskaartje aan hun certificeringen en training, in een poging om serieuze, gedreven stylisten aan te trekken om hun merk te vertegenwoordigen. Op zijn beurt zal dat vertrouwen en die competentie met hairextensions zich vertalen in de prijs en waarde van de service. Geweldig werk is niet goedkoop, en goedkoop werk is niet geweldig. Je kent de boor.

Kleurafstemming is belangrijk

Ten slotte zal een top-tier hair-extensions specialist elke maatregel nemen om te perfectioneren en nauwkeurig te zijn met de kleurafstemming van het haar van de klant met de extensions. Dat klopt, zelfs de hairextensions worden op maat gekleurd door een ervaren stylist.

Aangepaste kleurafstemming van het haar is cruciaal voor de algehele afwerking en naadloze look; kleur die overeenkomt met de extensies zal echter meestal de kleurprijzen van de service verdubbelen. Stylisten moeten kosten in rekening brengen voor de kleur die ze gebruiken, voor de kennis die ze verwerven om hairextensions effectief te kleuren en voor de tijd die ze besteden aan het kleuren en voorbereiden van het te installeren haar.

Dus onthoud, hoe gewoon hairextensions ook lijken, ze blijven een luxe. Houd bij het overwegen van de prijs van deze luxe rekening met zowel het haar als het werk dat gepaard gaat met het creëren van uw droomhaar.

Kun je geen genoeg krijgen van deze haarpraat? Bekijk de Nice Hair Podcast, een wekelijkse podcast die ik host en die is gewijd aan zaken, haar en geen eikel zijn (vandaar de naam). Voor meer informatie over handgebonden hairextensions, volg me op IG @hannahthebrunette. Fijne Haardag!