Waarom het slecht is om je haar elke dag te wassen en 10 tips voor het knippen

Was je je haar nog elke dag? Als dat zo is, is hier de ultieme gids over hoe je dagelijks shampoo kunt opgeven en waarom je eigenlijk zou moeten stoppen! Bovendien zijn er veel voordelen die gepaard gaan met ‘doin’ the dirty’. Blijf lezen om de vicieuze cirkel te doorbreken, met de hulp van een professionele stylist!

Waarom elke dag haar wassen geen optie is

Hoe vaak shampoo je je haar? Dit is een vraag die ik altijd stel bij het raadplegen van mijn klanten. Er zijn velen die geschokt zijn als ze “dagelijks” antwoorden en mijn reactie van afkeuring zien! Ik probeer aardig te zijn, maar krimp vaak ineen bij de gedachte. De waarheid is dat te vaak shampooen niet goed is voor je haar.

Ik weet dat sommigen van jullie dit lezen en denken: “Ik moet mijn haar elke dag wassen; het voelt vies als ik dat niet doe.” Naar mijn mening is dit een stigma in Noord-Amerika dat we de behoefte voelen om heel schoon te zijn. Ik bedoel, begrijp me niet verkeerd. Ik zeg niet dat je hier in badstaking moet gaan. Ik wil niet dat je zo rijp wordt! Maar als je je haar elke dag shampoo geeft, ontdoe je het van al zijn natuurlijke oliën, waardoor je haar droog aanvoelt. Niet alleen dat, maar je zult ook beginnen met het overproduceren van olie om te proberen aan te vullen wat is weggehaald, wat resulteert in echt vet haar.

Dus, waarom, vraag je je af, zou je dagelijks moeten stoppen met shampoo gebruiken? Ik bedoel, als het je haar gewoon vettig maakt, kun je dan niet gewoon doorgaan met de vicieuze cirkel? Ummmm, NEE! Allereerst, als je iemand bent die je haar verft, wil je dan niet dat het lang meegaat? Niets is blijvend. Dat klopt. Zelfs “permanente” haarkleur zal uiteindelijk vervagen. Hoe minder shampoo je hebt, hoe langer je haarkleur meegaat.

Laten we het ook hebben over glans. Hoe meer je haar kan weken in zijn eigen natuurlijke oliën, hoe glanzender het zal worden. En persoonlijk vind ik het gewoon geweldig om wat glanzend, gezond haar te zien! Over gezondheid gesproken, als je maar één keer per week shampoo gebruikt, is dat minder styling. Naast het gemak van dat laatste deel betekent minder styling minder schade door minder warmte van een föhn. Dit is echt voor de gezondheid van je haar! Laten we eens kijken hoe lang je kunt gaan zonder wassen en welke hacks kunnen helpen.

Hoe begin je met het wassen van je haar minder

Hoe doorbreek je de cyclus en doe je het vuile? Er zijn twee manieren om dit aan te pakken. De geleidelijke, gemak-jezelf-in manier, of de wilde, ballen-tot-muur manier, die een keer per week shampoo vereist. In het tweede scenario zal je haar vettig zijn en het kan eng zijn, meer nog voor de mensen die je zien. Het is nog steeds de snelste manier om je haar te trainen om te stoppen met het overproduceren van olie. Toch raad ik de geleidelijke aanpak wel aan. Begin met shampoo om de dag. Voeg na een week nog een dag niet wassen toe, zodat het om de twee dagen is. Je snapt de kern.

Persoonlijk shampoo ik mijn haar slechts twee keer per week. Iedereen is natuurlijk anders. Als je een grof haartype hebt, kun je misschien maar één keer per week shampoo gebruiken. Fijner haar kan drie keer per week nodig zijn. Probeer het eens en kijk wat werkt voor jouw soort haar. Deze 10 tips helpen je om de tijd tussen het wassen van je haar te verlengen.

#1: Spoel het haar niet uit en probeer het te verfrissen

Spoel je haar niet uit, omdat je denkt dat het je zal helpen je schoner te voelen. Door je haar nat te maken en vervolgens te spoelen, zal dat eigenlijk alleen de oliën verspreiden, waardoor een vettig resultaat ontstaat. Probeer in plaats daarvan je föhn op de koele instelling te zetten en geef je haar een snelle whoosh om stof en vuil te verwijderen.

#2: Ace Droogshampoo

Als vet je worsteling is, probeer dan wat droogshampoo. Er zijn er nu zoveel op de markt; momenteel hou ik van Design.Me Quickie.Me. Je spuit het letterlijk gewoon op je wortels om overtollige olie op te nemen.

#3: Voorkom vet

Als je haar de neiging heeft om heel snel vettig te worden, probeer dan droogshampoo op schoon haar te gebruiken om het vet voor te zijn. De toegevoegde bonus is dat het lichaam toevoegt aan slap haar dat vaak wordt verzwaard door natuurlijke olie.

#4: Verduidelijk af en toe

Was af en toe je haar met een verhelderende shampoo om opbouw uit producten te verwijderen (inclusief je nieuwe beste vriend – je droogshampoo). Naast het verlengen van de tijd tussen de wasbeurten, zal het glans aan je haar toevoegen en de haargroei stimuleren door het ontstoppen van de follikels.

#5: Draag een douchemuts tijdens het douchen

Draag altijd een douchemuts als je niet onder de douche staat. Hoe water uit je douche verdampt en je haar het onmiddellijk zal laten weken, beloof je een slechte haardag voor de boeg. Het dragen van een douchemuts wanneer je je haar niet shampoo geeft, is een eenvoudige hack om kroezen te voorkomen.

#6: Bezuinig op conditioner

Conditioners zijn geweldig voor het verzorgen van haar. Ze kunnen er echter voor zorgen dat je haar vetter aanvoelt en heeft een wasbeurt nodig. Probeer alleen de uiteinden van je haar te conditioneren voor vocht, zonder het hoofdhuidgebied te betrekken om je har minder vaak te wassen.

#7: Heb een handvol snelle kapsels in je achterzak

Leer hoe je gemakkelijk en snel updo’s kunt maken om je haar terug te trekken. Twists, vlechten en paardenstaarten zijn geweldige kapsels voor als je haar niet meer fris is. Om nog maar te zwijgen van hoeden die je kunnen helpen om door de slechtste haardagen heen te komen.

#8: Wees oorzakelijk met haaroliën

Als je haar aan een fijnere kant is, vermijd dan oliën in je haarverzorgingsroutine. Schakel over op lichte stylingcrèmes of serums. Als je grof krullend haar hebt, test je de porositeit van je haar en experimenteer je met LOC / LCO / LOG-producttoepassingsmethoden om te begrijpen of je olie nodig hebt om het vocht vast te houden en wanneer je het moet aanbrengen.

#9: Gebruik een Boar-Bristle Brush

Probeer een natuurlijke borstel voor zwijnenharen te gebruiken om de natuurlijke oliën van de hoofdhuid naar de uiteinden te verdelen. Dit vermindert de concentratie van oliën in je wortels en zorgt ervoor dat je haar er langer goed uitziet.

#10: Raak het niet aan!

Last but not least, raak je haar niet te veel aan. Samen met onze hoofdhuid heeft ons lichaam overal natuurlijke oliën. Als je je haar de hele tijd aanraakt, zullen de oliën op je handen op je haar worden overgebracht. Om nog maar te zwijgen van het vuil en de virussen die uw handen zullen doorgeven aan uw lokken.

En dus, daar is het – de goede, de slechte en vette waarheid over het wassen van je haar. Ik denk nog steeds dat de voordelen opwegen tegen het vettige proces, vooral als je in de schoonheidsindustrie werkt en je een moeder van twee kleintjes bent, niet dagelijks wassen is een enorme tijdsbesparing! Dus nu vraag ik: Ga je proberen “doin’ the dirty?” Ga naar mijn Instagram-@jenmorenobeauty en deel je ervaring met mij.

Uitgelichte afbeelding via Instagram