Waarom Shea Butter Deep Conditioner perfect is voor je haarverwensessies

Je bent de laatste tijd waarschijnlijk veel haarproducten tegengekomen die zijn doordrenkt met sheaboter. Shea butter deep conditioner voor haar, ook geweldig voor gebruik op de huid, is in de loop der jaren snel een modewoord geworden. Veel vrouwen gebruiken sheaboter voor haar om hun lokken te beschermen en te voeden.

Hoewel de boter, die afkomstig is van de shea karité-boom, veel toepassingen heeft, zijn er manieren waarop je het moet gebruiken om de meeste voordelen te plukken. We geven je tips over hoe je het op de meest populaire manieren gebruikt, dus lees verder terwijl we uitleggen waarom je sheaboter op je haar zou moeten gebruiken en hoe je dit precies op de best mogelijke manier kunt doen:

Sheaboter staat bekend als een natuurlijke conditioner voor het haar. De stof kan je lokken diep hydrateren. Dit is niets nieuws: jarenlang hebben vrouwen sheaboter gebruikt om voor hun haar te zorgen, vooral vrouwen in Afrika, waar de sheaboternoot is afgeleid.

Heb je een nieuw haarregime nodig?

Sheaboter gebruiken als diepe conditioner

Nu lijkt het misschien dat je alleen maar een stuk sheaboter op je haar hoeft aan te brengen om je haar moisturizer te maken, maar er is een eenvoudigere manier om het product te gebruiken. Sheaboter is vast bij kamertemperatuur. Doe een stuk sheaboter in een kom en in je magnetron om het te smelten of in een pot boven je fornuis. Laat de sheaboter afkoelen voordat je het op je haar aanbrengt om broei te voorkomen.

Je kunt de gesmolten sheaboter op je conditioner aanbrengen en het mengsel op je haar aanbrengen, of je kunt de sheaboter alleen in zijn volledige, onverdunde vorm gebruiken. Wat je ook kiest, bedek je haar met de boter en laat het 10-15 minuten op je haar zitten met een douchemuts over je haar om vocht vast te houden. Spoel het na diepe conditionering grondig uit. Voor fijne en vette haartypes raden we aan om te spoelen met een beetje shampoo om overtollig gewicht op je lokken te verwijderen.

sheaboter voor haar: conditioner
Meng sheaboter met je conditioner om een D.I.Y. deep conditioner te creëren.

Sheaboter voor haarproducten

Als alternatief kunt u gewoon een haarproduct gebruiken dat is doordrenkt met sheaboter. Onze favoriet om te gebruiken is Suave Professionals Amandel + Shea Butter Moisturizing Shampoo en Conditioner. Dit vochtinbrengende was- en verzorgingssysteem is doordrenkt met amandel- en sheaboter, beide bekend om hun rijke verzachtende eigenschappen. De formule in dit systeem vult vocht in de streng aan, waardoor deze gevoed en gehydrateerd aanvoelt. Als u een diepere behandeling wilt, kunt u proberen Suave Professionals Kokosmelk Infusie Intens Vochtmasker. Dit vochtmasker is ideaal voor mensen met zeer droog haar, omdat het het haar diep aanvult met vocht.

Sheaboter als hittebeschermend middel

We spraken over natuurlijke hittebeschermende middelen in olievorm die we graag gebruiken. Je kunt sheaboter ook gebruiken als hittebeschermend middel op je haar. Omdat het behoorlijk zwaar is, heb je slechts ongeveer een dubbeltje nodig of zelfs kleiner. Breng het over je hele haar aan voordat je je warmtestylingtools gebruikt om je haar te beschermen tegen hitte.