Waarom u kokosolieconditioner aan uw wasroutine moet toevoegen

Kokosolie en kokosnoot haarproducten lijken tegenwoordig overal te zijn. Van het voedsel dat we eten tot de producten die we op onze huid hebben, we houden van de voordelen ervan en hoe het ons lichaam en onze huid helpt. Het is ook een van onze favoriete oliën om op ons haar te gebruiken, vooral kokosolie als conditioner. Vandaag hebben we het allemaal over kokosolie conditioner en hoe je het op je haar kunt gebruiken – of het nu rechtstreeks uit de fles komt of is toegediend in een formule die je gemakkelijk kunt vinden in je favoriete drogisterij was- en verzorgingssysteem.

Kokosolie conditioner: waarom het op je haar gebruiken en hoe het thuis te gebruiken

Voor een beetje achtergrondgeschiedenis over wat kokosolie eigenlijk is en hoe het wordt gemaakt, ga je naar onze kokosolie shampoo-post. Je moet ook weten dat kokosolie een van de vele oliën is die in staat is om het haar te penetreren, waardoor het zo’n geweldige conditioner voor haar is. In plaats van gewoon bovenop je haar te zitten, komt kokosolie in de haarschacht en verzorgt het van binnenuit. Kokosolie komt in vele iteraties: kokosblad in conditioner, kokoscowash, kokoshaarconditioner, kokoshaarserum en zelfs kokossulfaatvrije shampoo.

1. Wat zijn uw opties?

Je kunt kiezen voor geïnfuseerde kokosolie conditioner of je kunt gaan voor de real deal. Hoewel we echt voorstanders zijn van het echte werk, is de geïnfundeerde optie minder rommelig en veel handiger. Een van onze favoriete conditioners met kokosolie is de Suave Professionals Kokosolie Infusie Schade Reparatie Conditioner. Ontworpen voor mensen met beschadigd haar, zal deze kokosolie conditioner de schade aan je haar niet herstellen, maar het kan helpen bij preventie. Wanneer toegevoegd aan een formule die is ontworpen om beschadigd haar te herstellen, werkt kokosolie om het haar te helpen conditioneren en hydrateren als beschadigd haar. Dit is vooral handig omdat beschadigd haar de neiging heeft om aan de drogere kant te zijn.

Heb je een nieuw haarregime nodig?

2. Hoe pure kokosolie als haarconditioner te gebruiken:

Er zijn veel opties om uit te kiezen als het gaat om dit. Een manier is om diep te conditioneren met kokosolie. Je kunt de kokosolie zelf gebruiken of ervoor kiezen om het te combineren met een van je favoriete conditioners. Met andere woorden: je kunt je eigen met kokosolie doordrenkte conditioners thuis maken. Het enige wat je hoeft te doen is een half kopje kokosolie op te warmen (de olie is vast als het afkoelt), giet het dan in je conditioner en meng het samen. Breng het aan op je haar na het wassen gedurende vijf tot 10 minuten en spoel het vervolgens volledig uit. Volg indien nodig opnieuw een shampoo om de olieresten te verwijderen voordat je je haar droogt en stylet. Als je haar hebt dat van nature droog is, kun je ervoor kiezen om de conditioner uit te spoelen en verder te gaan met het drogen van je haar.

kokosolie haarbehandeling
Creëer een thuisconditioneringsbehandeling met kokosolie om je haar te conditioneren.

Een andere manier om kokosolie te gebruiken om je haar te conditioneren, is door het te gebruiken als een dagelijkse (of om de andere dag) haarconditioner. Op zoek naar meer? Als je ooit geen leave-in conditioner meer hebt, pak dan wat kokosolie en dep het in je haar. Een waarschuwing: kokosolie kan behoorlijk vettig zijn. Wanneer je het op je haar aanbrengt, voeg je gewoon een kleine hoeveelheid toe aan je handen, wrijf je samen en breng je het door je lokken aan. Als je een beetje overboord gaat, maak je geen zorgen dat een beetje droogshampoo je probleem in een mum van tijd kan oplossen!

Wil je meer weten over oliën? Dit is waarom we liefhebben arganolie voor het haar.