Wat doet Blue Shampoo en 5 beste om te proberen

Wanneer je je haar bruin of blond kleurt, vind je de warmte die door je haarkleur komt misschien niet leuk. Als je voor een koele look gaat, is het belangrijk om een thuiszorgroutine te hebben die je helpt koperachtige tinten te neutraliseren en je kleur vrij te houden van ongewenste oranje tinten.

Als dit klinkt als iets waar je mee worstelt, lees dan meer over wat een blauwe shampoo is en hoe je het op de juiste manier kunt gebruiken om een ongeluk met groen haar te voorkomen.

Wat doet Blue Shampoo?

Blue shampoo is een toning shampoo die blauwe pigmenten bevat. De laatste zetten zich bij elke wasbeurt op het haar af, waardoor eventuele warme onderliggende pigmenten worden geneutraliseerd. Als je rode of oranje tinten in je haar hebt, zal blauwe toner je geen blauwe tint geven: omdat blauw en oranje tegenpolen zijn op het kleurenwiel, zullen blauwe pigmenten corrigerende kleuren doen, oranje neutraliseren en je haarkleur koel houden.

Wie moet Blue Shampoo gebruiken?

Blauwe shampoo moet worden gebruikt op lichter en geaccentueerd bruin haar en is ideaal voor iedereen die probeert een perfecte karamel-, vuilblonde en asbruine kleur te behouden. Het kan ook worden gebruikt op natuurlijke brunettes, maar het effect is misschien niet zo drastisch.

Hier zit een kleurenwetenschap achter. Elke haarkleur heeft een verscheidenheid aan onderliggende warme pigmenten die altijd doorkomen wanneer het haar wordt verlicht tot een nieuw haarniveau. Medium tot lichte tinten bruin haar bevatten van nature warme ondertonen zoals rood en oranje, en ze komen bijna altijd door wanneer ze door een kleurproces gaan. In dit geval zult u hoogstwaarschijnlijk baat hebben bij een blauwe shampoo die u zal helpen de gewenste brunette haarkleur te bereiken of te behouden.

Voor gemarkeerd en blond haar kunnen de resultaten van het gebruik van een blauw pigment anders en mogelijk minder aantrekkelijk zijn. Het wordt niet aanbevolen voor goudkleurige of gele blondines omdat blauwe shampoo een groene tint aan het haar kan toevoegen. Vergeet niet dat wanneer geel en blauw zich vermengen, het een groene kleur creĆ«ert – een haarkleurfout die erg moeilijk te corrigeren is. Dus wanneer je haar geel is gemarkeerd, moet je heel voorzichtig zijn met blauwe toners en blauwe shampoos.

Als je haar is geaccentueerd tot een lichtgeel of bijna witblond, kan een blauwe shampoo het een lichte blauwe tint geven. Dus wanneer u een ijzige blonde kleur zoekt, is het belangrijk om een zilverblauwe toner te gebruiken in plaats van een blauwe. Het neutraliseert de onderliggende rode en oranje pigmenten in je haar en verbetert de ijzige tinten.

Blauwe Shampoo vs Paarse Shampoo

Paarse shampoo en blauwe shampoo werken op een vergelijkbare manier en annuleren koperachtige tinten in je haarkleur. Omdat paars en geel tegenpolen zijn op het kleurenwiel, heffen violette pigmenten koperachtige gele tinten op, waardoor het geweldig is om blond haar neutraler te maken. De paarse shampoo zal echter niet zo goed werken voor karamel highlights of asbruin haar, omdat brassy oranje het beste kan worden geneutraliseerd door blauwe pigmenten.

5 Beste blauwe shampoos om te kiezen

Als blauwe shampoo klinkt als iets dat u zou willen gebruiken, kijk dan naar de aankoop van een van onze favoriete:

  1. Joico Color Balance Blue Shampoo beschermt de levendigheid van brunette haar en corrigeert zachtjes de ongewenste koperachtige oranje tinten.
  2. Matrix Brass Off zet blauw-violette pigmenten af en zorgt voor vlekkeloze resultaten voor lichtere en gemarkeerde brunettes.
  3. DevaCurl No-Poo Blue Anti-Brass Zero Lather Curl Cleanser is een conditionerende kleurafstotende reiniger die is ontworpen om koperachtige tinten in lichter en geaccentueerd krullend haar te neutraliseren.
  4. Blauwe shampoo voor kleurbehandeld of geaccentueerd krullend haar

    Instagram / @carriecurlsandcolors

  5. Redken Color Extend Brownlights Blue Shampoo is een populaire sulfaatvrije shampoo voor het behoud van een koele brunettekleur, wat ook geweldig is voor brunettes die hun grijs bedekken.
  6. Not Your Mother’s Triple Threat Shampoo and Conditioner is een shampoo en conditioner met blauwe behandeling op basis van blauwe boerenwormkruidolie die alle brunette ondertonen verzacht en tegelijkertijd de met kleur behandelde strengen kalmeert en versterkt.

Hoe gebruik je een Blue Shampoo?

Wat je gewenste look ook is, de meeste toners zijn demi-permanente kleuren. Zo blijft een kleur er tot 3 weken het verst uitzien en kun je verwachten dat warme tinten tegen deze tijd terugkomen. Dat hangt natuurlijk af van hoe vaak je je haar shampoot, hoeveel je wordt blootgesteld aan de zon en de kwaliteit van je water. Als je de warme tinten wilt vermijden, investeer dan in een blauwe shampoo om thuis tussen de haarafspraken door te gebruiken.

Je hoeft waarschijnlijk pas in week 3 te beginnen met het gebruik van een blauwe shampoo; voel je echter vrij om het toe te voegen aan je haarverzorgingsroutine wanneer je merkt dat er veel ongewenste koperachtige tinten door je lokken komen. Eens je voelt dat het tijd is om het regelmatig in je haarverzorgingsroutine op te nemen, gebruik het tot twee keer per week, wat over het algemeen voldoende is om de tonale verandering in je haar te zien.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat blauwe shampoos technisch gezien als een tijdelijke haarkleur worden beschouwd. Ze zijn meer uitdrogend dan gewone shampoos en moeten met voorzichtigheid worden gebruikt. Het gebruik van blauwe shampoo als primaire reiniger wordt alleen aanbevolen voor extreem koele gewenste tinten en mag alleen worden gebruikt in combinatie met een vochtinbrengende conditioner van goede kwaliteit.

Voor het beste resultaat, zorg ervoor dat je je lokken verzadigt met blauwe shampoo en laat het minstens vijf minuten volledig in het haar weken. Spoel vervolgens af en herhaal het proces nogmaals. Door twee keer te shampoon, voelt je haar schoner aan: de eerste shampoo verwijdert alleen de bovenste laag olie en puin, terwijl die tweede shampoo alle overtollige olie en producten krijgt.

Brassy kleur kan een uitdaging zijn om te bestrijden, maar dat hoeft niet zo te zijn. Voeg een toning shampoo toe aan je haarverzorgingsroutine en kijk hoe je haarkleur met een nieuwe intensiteit knalt!