Wat is grof haar en 7 tips om het op de juiste manier te stylen

Onze haartextuur, dichtheid en dikte variëren net als onze gelaatstrekken en lichaamsvormen. Hoewel grof haar vaak wordt beschreven als “moeilijk” en “uitdagend”, is het belangrijkste probleem om te weten hoe je voor dit soort haarstructuur moet zorgen.

Inderdaad, het stylen van grof haar vereist enige inspanning – van het ontwarren van de knopen tot het mogelijk langere droogproces. Hoewel dit kan klinken als veel om mee om te gaan, zijn deze worstelingen niet moeilijker dan het stylen van fijn en plat haar; het draait allemaal om het leren van enkele trucs en het omarmen van de unieke kenmerken van je haar.

Wat is Grof haar?

Grof en dik haar worden vaak door elkaar gebruikt. De haardikte wordt echter bepaald door het aantal strengen, hun dichtheid, terwijl grof haar haar is met een grotere diameter van elke individuele streng. Je kunt gemakkelijk controleren of je grof haar hebt door een bos haar te nemen en het tussen je vingers te wrijven: als je afzonderlijke lokken kunt definiëren en ze voelen en eruit zien als draden, heb je grof haar.

Het belangrijkste nadeel is dat deze haarstructuur meer vatbaar is voor uitdroging; bijgevolg kan het gemakkelijk knoestig, draadachtig en oncontroleerbaar worden. Aan de positieve kant is grof haar erg goed in het vasthouden van stijlen en volume en het vereist niet te vaak wassen. Daarom kun je met behulp van hydraterende en herstellende producten van goede kwaliteit gemakkelijk van grof haar je beste vriend maken.

Zowel steil als krullend haar kan grof en fijn zijn, maar ook dun en dik. Op de haartypekaart zijn 1C, 2C, 3C en 4C types vaak aan de grove kant. Terwijl de grove haarstructuur voornamelijk wordt bepaald door genetica, wordt het haar vaak grover bij het grijs worden.

7 tips voor grove haarbehandeling

Hier zijn 7 tips en trucs die u zullen helpen tegemoet te komen aan de unieke behoeften van uw haarstructuur. Pas je routine aan, leer omgaan met de uitdagingen en je haar zal zeker je bron van trots en vertrouwen zijn.

#1: Begin met de haarverzorgingsproducten voor grof haar

Een gezonde haarverzorgingsroutine is de ultieme basis die nodig is voor goed uitziende lokken, en voor grof haar is het belangrijkste punt hydrateren. De beste haarproducten voor grof haar zijn die zonder parabenen, sulfaten en andere drogende ingrediënten.

Hoewel je misschien nog niet klaar bent om over te schakelen naar volledig natuurlijke haarproducten, probeer dan wekelijks kokosoliemaskers te gebruiken – het zal je haar merkbaar verzachten en gladder maken. Shea Butter Deep Treatment Mask en de hele vochtretentiecollectie is ook een goede keuze voor diepe hydratatie van grof haar. Hoewel het vinden van producten die bij je passen een beetje een reis kan zijn, zal het zich snel terugbetalen met gezonde en glanzende lokken.

#2: Gebruik de juiste borstel

Zoals eerder vermeld, heeft grof haar de neiging om te klitten. Gebruik voor het ontwarren een nylon peddelborstel: stevige en gladde borstelharen dringen de lokken binnen en glijden door het haar zonder schade aan te richten, terwijl een luchtkussen je hoofdhuid beschermt en masseert. Idealiter borstel je je haar wanneer het halfdroog is – het is niet zo kwetsbaar als kletsnatte lokken en niet zo knoestig als ze worden wanneer ze volledig uitdrogen.

Een keramische ronde borstel met langere nylon borstelharen is een geweldige keuze voor het föhnen van je haar – het houdt warmte vast en versnelt het proces. Gebruik voor een gladdere afwerking uiteindelijk altijd koude lucht.

#3: Stijl haar met een haardroger in plaats van een stijltang

Het is zeker gezonder om je haar te föhnen in plaats van stijltangen of andere hete hulpmiddelen te gebruiken. Volg deze eenvoudige stappen om een slanke, salonwaardige blow-out te bereiken:

  • Gebruik wat hittebeschermende spray of leave-in conditioner en droog je haar aan de lucht tot het 75% droog is.
  • Scheid het onderste nekgebied en plaats de rest van je haar in een bovenste knoop met behulp van een clip van geschikte grootte.
  • Leg de ronde borstel onder de streng en het mondstuk van de haardroger bovenop de streng, zodat je haar tussen de borstel en de droger wordt geplaatst en beweeg langzaam beide handen naar beneden. Herhaal dit tot het droog is (normaal gesproken zou twee of drie keer voldoende moeten zijn). Als je haar lang is, is het misschien gemakkelijker om het over je schouder naar voren te bewegen.
  • Druk op de koelluchtknop en loop opnieuw door het haar om het haar af te koelen en een gladder resultaat te bereiken.
  • Scheid de volgende sectie en ga verder met hetzelfde proces.
  • Droog het voorste gedeelte naar voren of naar achteren en til de wortels loodrecht op de hoofdhuid op; laat het afscheid op natuurlijke wijze vallen.

Hoewel deze stappen in het begin misschien wat doorzettingsvermogen vereisen, bespaart het föhnen je wat geld op salonstylingsafspraken. Het belangrijkste is dat je haar gezond en zijdeachtig zal zijn.

#4: Kies de juiste temperatuur

Terwijl u bezig bent oDoor je föhntechniek te bevorderen, zijn stijltangen begrijpelijkerwijs een handige en snelle optie. Probeer de hitte te verminderen tot 350F: het is vrij waarschijnlijk dat deze temperatuur absoluut genoeg zal zijn om je haar recht te trekken of te krullen.

Belangrijke opmerking: als u een hittebeschermende spray aanbrengt voor krultangen of stijltangen, zorg er dan altijd voor dat het product uitdroogt voordat u het hete gereedschap gebruikt. Het aanbrengen van warmte op nat haar friet ze letterlijk, wat enorme schade veroorzaakt.

Gerelateerd bericht: Top 6 Heat Protectant Haarproducten en hoe ze te gebruiken

#5: Kies de beste haarstylingproducten voor grof haar

Denk aan smoothing creams en shine sprays om een strakke, gepolijste en kroesvrije look te krijgen. Als je het net zo leuk vindt om ingrediënten te lezen als wij, houd er dan rekening mee dat siliconen idealiter niet als de eerste drie in de lijst op de fles moeten worden vermeld. Hoewel siliconen een beschermende laag rond haarschachten creëren, kan dit ingrediënt ook opbouw veroorzaken die haarbreuk en een doffe uitstraling veroorzaakt.

Briogeo Farewell Frizz siliciumvrije leave-in conditioner zou een geweldige optie zijn die het haar gladder maakt, de glans verhoogt en het ontwarren vergemakkelijkt. Helaas zijn zeezoutsprays niet voor jou gemaakt – die maken het haar ruwer en droger – zeker niet het resultaat waar je naar op zoek bent.

#6: Kies het kapsel dat werkt voor grof haar

Een gegradueerde bob of lange lagen zijn de beste opties voor grof haar. Deze vormen zien er niet omvangrijk uit op dikker haar en laten de schoonheid van grof haar zien: het is natuurlijk volume.

#7: Hou van je grove haar

Omarm je natuurlijke haartextuur en waardeer de voordelen ervan, zoals het hele lichaam, het vermogen om krullen vast te houden en andere stijlen.

We hopen dat deze adviezen nuttig waren en dat je er een aantal zult implementeren in je dagelijkse haarverzorgingsroutine om de beste stylingresultaten voor je grove haar te bereiken.