Wat is hair toner eigenlijk?

Magie, ook bekend als een haartoner, helpt om ongewenste warme of koperachtige tinten te verwijderen na een kleur- of bleekbehandeling. Het is een product dat kan helpen bij het personaliseren van een kleur voor elke klant. Haartoners kunnen de vorm hebben van toning shampoos, demi-permanente kleuren of glans. Ze zijn niet bedoeld om de kleur van je haar te veranderen, maar om het aan te passen voor een meer natuurlijke, gezonde en glanzende look.

Hoe werkt haartoner en wanneer gebruik je het? Krijg alle antwoorden van een professionele haarkleurder.

Wanneer moet ik haartoner gebruiken?

Kleurtoner moet ALTIJD worden gebruikt nadat een bliksemservice van welke aard dan ook is uitgevoerd. Het helpt om de ongewenste ondertonen te neutraliseren die soms van de service kunnen komen en stelt u in staat om uw haarkleur aan te passen. Dit is erg handig wanneer je haar meer oranje tinten trekt of je haar ondervacht doorkomt. In dat geval zal een stylist een toner op een lager haarniveau moeten gebruiken. Dezelfde toner kan worden gebruikt voor een klant die geel trekt: het niveau kan op hetzelfde toonniveau zijn, maar nooit hoger dan waar je naartoe tilt.

Als je haar de neiging heeft om oranje of gele tinten te trekken, zal het hoogstwaarschijnlijk meerdere sessies vereisen om naar een platinablonde of witte haartint te gaan, en dit zou alleen afhangen van de gezondheid van je lokken. Het gebruik van een toner om de ronde van je blonde reis af te maken, beschermt de haarlokken en geeft ze een gezondere uitstraling.

Naast het feit dat het de laatste stap is in elk kleurproces, kunt u haartoner thuis gebruiken om koperachtige tinten te elimineren die doorkomen. U kunt ook een toner-only service plannen tussen kleurbehandelingen om de tint op te frissen zonder een full-color service te doorlopen. Toner gaat slechts ongeveer zes tot acht weken mee, dus plan salonbezoeken dienovereenkomstig. Nogmaals, de volgende afspraak kan een all-over toner zijn of wortelretouche met toner, waardoor de integriteit van uw haar behouden blijft.

Welk type haartoner heb ik nodig?

De soorten toners die u wilt gebruiken, variëren afhankelijk van wat u probeert te bereiken. Een die geweldig werkt op blondines kan al dan niet werken op brunettes, grijzen of rood. Waarschijnlijk het meest populaire onderhoud is een toning shampoo. Voor de blondies raad ik een paarse shampoo aan, omdat paars geel opheft (denk aan het kleurenwiel); brunettes hebben liever een blauwe shampoo nodig (nogmaals, het kleurenwiel onthoudend, annuleert blauw oranje). Paarse en blauwe shampoo kan één keer per week worden gebruikt, in plaats van uw normale dagelijkse shampoo.

Andere populaire toners zijn demi-permanente kleuren en glazuur. Demi-permanente glans komt in de eerste laag van de haarlok, dus het zal iets langer meegaan dan alleen een glazuur. Demi-permanente kleur zal na ongeveer 24 wasbeurten uitspoelen omdat, in tegenstelling tot permanente kleur, demi geen ammoniak bevat en kleur alleen op de eerste laag van het haar afzet.

Een glazuur alleen al zal glans toevoegen en je haar glad maken van de nagelriem, maar het duurt slechts ongeveer een week. Het voordeel van een glazuur is dat het thuis kan worden aangebracht en elke week opnieuw kan worden aangebracht zonder schade aan het haar.

Hoe haartoners te gebruiken

De beste manier om toner toe te passen, is door je toner te mengen met een ontwikkelaar en de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen. Deze aanbevelingen kunnen van bedrijf tot bedrijf verschillen, dus zorg ervoor dat u dit dubbel controleert. Gebruik een applicatorborstel of applicatiefles om aan te brengen en kam vervolgens voortdurend door om ervoor te zorgen dat uw toner gelijkmatig over het haar wordt aangebracht.

Ik raad aan om een natte kam te gebruiken voor dit soort toepassingen. Houd nu je handen weg! Laat de toner zijn ding doen; het is gemakkelijk om ernaar te blijven kijken, maar laat het gewoon werken – het duurt meestal tussen de 20 – 25 minuten om te verwerken. Zodra je tevreden bent met de toon, spoel en was je met een vochtinbrengende shampoo en diepe conditioner. Ik zou aanraden om ook een geweldige leave-in conditioner te gebruiken.

Hoe blond haar te behouden

Zowel brunettes met geblondeerd haar getint koel blond als natuurlijke blondines zullen profiteren van tonifiërend haar om brassiness te elimineren die binnensluipt als gevolg van hittestyling, blootstelling aan de zon en het effect van de mineralen in het water. Houd er rekening mee dat het verwijderen van gele tinten geen schadevrije stap is, dus je moet het compenseren in je haarverzorgingsroutine.

Hier zijn vijf van mijn must do’s na een bleekbehandeling:

  1. Toon. Ik gebruik uitsluitend Redken, de kleurenlijn is makkelijk om mee te werken en ze mixen mooi door elkaar.
  2. Masker. Ik raad het Formule 18-masker ten zeerste aan. Het is een ongelooflijke intense onmiddellijke hydraterende en herstellende behandeling.
  3. Paarse Shampoo – Pallure is mijn all-time favoriet! Het is gemaakt met Arganolie en is fantastisch. Gebruik dit één keer per week.
  4. Shampoo en Conditioner – De Save Our Strands (SOS) shampoo en conditioner, wederom van Pallure, zijn mijn go-to. Dit is een helende shampoo en conditioner voor gekleurd haar dat geweldig is voor dagelijks gebruik.
  5. Leave-In Conditioner en Reparatie Olie – Deze producten helpen je droogtijd, ontwarren haar en voegen glans toe. Door de droogtijd te verkorten, verhoogt u de gezondheid van uw haar. Ik geef de voorkeur aan producten van Formule 18, maar je favoriete haarmerk kan hier ook kwaliteitsopties hebben.

Het blondineseizoen staat voor de deur, dus wees er klaar voor. Als je geïnteresseerd bent in het bekijken van enkele van mijn blondingstechnieken of kleur- en toningformules, volg me dan op Instagram @blassomhair. Kom maar op met de blondines!