Wat is het verschil tussen Balayage en Ombre?

Merk je vaak dat je je afvraagt wat het verschil is tussen balayage en ombre? Beide behoren tot de heetste haartrends voor alledaagse vrouwen en beroemdheden; met een geleidelijke kleurovergang van donker naar licht geven balayage en ombre ons onderhoudsarme, doorleefde kleuren.

Als je weet dat je hoogtepunten wilt, maar niet zeker weet wat je in de salon moet vragen, is het belangrijk om het verschil tussen balayage en ombre te kennen.

Hang strak en we kunnen een kijkje nemen in de wereld van deze twee toptechnieken zodat je de look kunt herkennen, weet welke het beste bij je past en misschien gewoon zelf kunt rocken!

Wat is Balayage

Balayage is een Frans woord dat ‘schilderen’ of ‘vegen’ betekent. Het biedt een zachte, zonovergoten veegkleur van wortel tot eind. Het is technisch gezien een highlighting techniek maar is niet te verwarren met de verijdelde highlights uit het verleden. Voorbij zijn de dagen van in de salon zitten onder de hitte met een pond folies in je haar om blonder te zijn. Tegenwoordig heeft balayage de traditionele verijdelde highlights overgenomen als de nieuwe manier om je haar op te fleuren en lichter te maken.

Balayage omvat de haarkleurder die met de hand zachte stukjes kleur van de wortels schildert die geleidelijk meer verzadigd raken naar het einde toe. Omdat de highlights aan de wortel veel zachter zijn, vallen de hergroeilijnen minder op, waardoor het de perfecte keuze is voor degenen die de look willen zonder het onderhoud om de twee tot vier weken.

Balayage Proces

@chelscaruso

Hoe het proces eruit ziet: je zult foto’s van inspiratie willen meenemen voor je ideale haarlook, omdat elke stylist uit de vrije hand kan hoe zwaar je je haar moet accentueren of niet. Je kunt om een “rooty” look vragen als je van de doorleefde kleur houdt, wat betekent dat ze de hoogtepunten een paar centimeter lager vanaf je wortel beginnen. Als alternatief kan de haarstylist de highlights verder naar de basis of direct aan de wortel plaatsen voor een frissere vibe. Er wordt geen folie of meche gebruikt.

De beste manier om het te onderscheiden van ombre? Het is een uitgelichte look.

Perfect voor: degenen die op maat gemaakte hoogtepunten willen zonder de harde lijnen. Het is ook ideaal voor brunettes die een natuurlijk ogende blonde ‘do’ willen.

Balayage Techniek

@romeufelipe

Wat is Ombre Hair

Ombre is het Franse woord dat ‘schaduwen’ of ‘schaduwen’ betekent. Ombre is een haarschildertechniek waarbij de colorist het haar donkerder houdt van de wortels tot de middenas en vervolgens lichter van de middenas tot de uiteinden. Ombre was waarschijnlijk de trend waar je het eerst over hoorde en kan worden beschouwd als de O.G. handschildertechniek. Het is de perfecte manier voor brunettes om over te gaan in blond of voor gedurfde vrouwen om een levendige haarkleur te rocken zonder dat het je wortels verzadigt en mogelijk je huidskleur overweldigt. Ombre bevat geen folies en is een geweldige onderhoudsarme look.

Ombre Kleurproces

@prettylittleombre

Hoe het proces eruit ziet: Het proces omvat het schilderen op de kleur van donkere wortels tot verzadigde, lichte uiteinden. Als het haar al gekleurd of geaccentueerd is, kan de kapper aan de basis wortels op de basis schilderen die overeenkomen met uw natuurlijke haarkleur. Het is een goed idee om een foto van je ideale “tip” -kleur mee te nemen, zodat je haarstylist de kleur geleidelijk van de middelste schacht naar de uiteinden kan werken.

De beste manier om het te onderscheiden van balayage? Het is een solide, geleidelijke blik.

Perfect voor: Degenen die super verzadigd blond haar willen, maar zonder het hoge onderhoud. Het is ook erg populair bij mensen met gekker gekleurd haar (zoals groen, paars of zilver) om die trend op een zachtere manier te rocken door de wortels een natuurlijke kleur te laten behouden.

Ash Brown naar Pastel Ombre

@evalam_

Balayage vs Ombre

Het is gemakkelijk om ombre en balayage te verwarren omdat het twee low-key looks zijn die van donker naar licht gaan. Je denkt misschien zelfs: Is ombre en balayage hetzelfde? Er zijn subtiele maar belangrijke verschillen bij het vergelijken van hen naast elkaar. Ombre was de eerste techniek die de A-lister looks overnam en het leidde de weg voor andere schildertechnieken zoals balayage om een plek aan tafel te krijgen. Ombre bracht ons weg van folies en in een meer creatieve en moderne richting.

Balayage nam echter snel de populariteit over en liet ombre in het stof achter vanwege de meer natuurlijke doorleefde en zonovergoten look. Omdat de haarstylist kan kiezen waar hij de kleur met de hand schildert, kan de balayage-techniek het gezicht op een meer aangepaste manier inlijsten, omdat de colorist hoogtepunten plaatst waar de zon van nature zou raken.

Andere kleurtechnieken om naar te kijken

Als ombre en balayage niet genoeg waren om je hoofd te laten draaien, zijn er nog populairder trends op de lijst om te leren. Hier zijn een paar voorbeelden.

Somber: Voor wie dacht dat ombre te hard was in de manier waarop het van donker naar licht gaat, was somber geboren. Het betekent “zachte ombre”, het biedt subtiel ombre-haar dat van wortel tot einde verandert, maar toch de aanraking van de doorleefde kleurlook biedt om elke haarkleur van dof naar inspirerend te brengen. Somber klinkt nog steeds populair voor de grijs/zilveren haartrend.

Ash Grey Somber Haar

@lisalovesbalayage

Flamboyage: Ongeveer dezelfde techniek als balayage, flamboyage voegt nog lichtere uiteinden toe aan de mix en wordt in wezen een mix van balayage en ombre. Het is het nieuwe alternatief voor highlights voor een super subtiele look.

Flamboyage Kleurtechniek

@maxwellmathson

Babylights: Hele fijne, subtiele highlights. Perfect voor fijn haar, deze eenvoudige highlights vereisen folies zoals traditionele highlights, maar zijn niet zo streperig en hard.

Donkergrijs haar met babylights

@glamiris

Tijd om over te gaan naar het een of het ander

Omdat zowel ombre als balayage de afgelopen zes jaar zo gevraagd zijn geworden (en alleen maar in populariteit lijken toe te nemen), kan zowat elke kapsalon die je binnenkomt je de look geven. En als je nog steeds niet zeker weet welke manier je moet doen, vraag dan je haarstylist om na te gaan welke techniek het beste bij je ideale haardoelen past. Kies gewoon je favoriete look, wat foto-inspo en voila! onderhoudsarme kleur die diepte en schittering toevoegt aan uw mooie lokken. Wat kan de moderne vrouw nog meer vragen?

Uitgelichte afbeelding via Instagram