Wat is het verschil tussen gedeeltelijke en volledige hoogtepunten?

Je wilt highlights om je haar op te fleuren, maar weet niet zeker of je gedeeltelijke of volledige highlights wilt? Wat is eigenlijk het verschil tussen gedeeltelijke en volledige hoogtepunten? We leggen uit hoe je elke look kunt krijgen en hoe je kunt beslissen welke het beste bij je past (hint: het antwoord kan beide zijn!). Vergezeld van 10 foto’s van elke stijl, kunt u het verschil in een mum van tijd zien. Neem een kijkje!

Wat zijn gedeeltelijke hoogtepunten?

Gedeeltelijke hoogtepunten zijn die vrouwen die je ziet die wat kleur rond het gezicht hebben geplaatst voor een verhelderend of kadereffect. Je stylist kan ze een ‘half hoofd van hoogtepunten’ noemen. Ze zullen waarschijnlijk het grootste deel van hun natuurlijke kleur hebben die vanaf de rug en rond de nek doorkijkt.

Hoe uw colorist het laat gebeuren: Met behulp van folies en kleur naar keuze worden gedeeltelijke highlights geplaatst in het mohawk-gedeelte van je haar, de bovenste helft van je haar of de bovenste helft en de voorkant van je haar. Omdat highlights slechts een deel van je lokken raken, kan je stylist aanbevelen om “de basis lichter te maken”, zodat je je highlights een paar tinten lichter kunt maken dan je natuurlijke kleur.

Voordelen van gedeeltelijke hoogtepunten:

  • Minder potentiële schade omdat het minder haarlokken bleekt.
  • Ze zijn betaalbaarder dan volledige hoogtepunten gedaan krijgen.
  • Ze kunnen worden geplaatst waar je het wilt laten lijken alsof de zon op natuurlijke wijze de voorste delen van je haar verlicht.

Nadelen van gedeeltelijke hoogtepunten:

  • Je kunt het grootste deel van de kleur niet zien als je je haar omhoog draagt (zoals in een paardenstaart).
  • Je kunt niet “volledig blond” gaan of dramatisch van kleur veranderen met slechts gedeeltelijke highlights, omdat je altijd een natuurlijke kleur hebt op ten minste de helft van je haardos.

Laten we eens kijken hoe gedeeltelijke highlights een vleugje natuurlijk ogende kleur aan je haar kunnen toevoegen met behulp van verschillende technieken en een reeks kleuren.

#1: Gouden Beachy Waves

Het toevoegen van enkele gedeeltelijk blonde highlights aan golven geeft het een hoop dimensie, zoals hier te zien is. Deze strandachtige golven worden alleen op de bovenste laag en gelijkmatig overal gemarkeerd, waardoor duisternis aan de wortel en eronder achterblijft. Het is een perfecte combinatie met een lange bob.

#2: Front-Framing Stukken

Dimensionale gedeeltelijke hoogtepunten kunnen zo speels zijn als je wilt dat ze zijn. Het toevoegen van face-framing stukken fleurt de teint op en voegt intriges toe zonder je algehele haarkleur echt te veranderen. Deze beachy brunette is low-key stijlvol.

#3: Zachte en subtiele bruintinten

Soms kunnen slechts een paar kleuraccenten die een tint lichter zijn dan je natuurlijke toon de dingen opfleuren. Dit strakke en zachte kapsel heeft gedeeltelijke highlights die aan de uiteinden doorkijken. Wil je iets subtiels, laat deze foto dan aan je haarstylist zien!

#4: Speelse en coole kleur

De gedeeltelijke highlights die hier worden getoond, omlijsten haar gezicht en zijn verspreid over de bovenste laag van haar haar. Als je kort haar hebt, kun je de basis gemakkelijk lichter maken en gedeeltelijke highlights toevoegen voor een all-over haarverandering. Zo eenvoudig is het.

#5: Klassiek en verfijnd

Het toevoegen van bronzen en warme blonde kleuren aan bruin haar fleurt het echt op. Krijg de look met verijdelde highlights van boven naar beneden met veel kleur toegevoegd. Laat de onderste halve brunette voor een natuurlijke look en gemakkelijk onderhoud.

#6: Recht en gebronsd

Brunettes opfleuren met honing en bronskleuren is een klassieke zet die niet snel ergens heen gaat. Het is zacht en natuurlijk, maar biedt nog steeds die “net mijn haar gedaan” look. Gedeeltelijke folie highlights zien er het beste uit op steil haar zoals hier afgebeeld.

#7: Koel getinte Balayage

Laat je haarkleurder een balayagetechniek gebruiken om je een gedeeltelijke kleur te geven die geleidelijk zwaarder wordt naar de uiteinden toe. Dit geeft een “doorleefde” uitstraling die super makkelijk te onderhouden is. Met een beetje toner en speelse lagen heb je een cool getinte gelaagde lob die op elk moment van het jaar perfect is.

#8: Natuurlijke tinten met Krullen

Dit kapsel heeft gedeeltelijke highlights die rond de middelste schacht van het haar raken, precies waar de meerderheid van de krullen zijn. Dit geeft de algehele look een hoop glans en lichtreflectie. We houden ervan voor de natuurlijke zonovergoten zomervibes.

#9: Gedeeltelijk Rode Balayage

Accent highlights kunnen ook worden gebruikt om levendige kleuren aan je haar toe te voegen. Met behulp van handschilderen of gedeeltelijke foliehoogtepunten voor donker haar, kunt u een vleugje kleur toevoegen dat zowel interessant als trendy is. Gebruik deze techniek om nieuwe kleuren uit te proberen zonder al te veel haar te beschadigen.

#10: Subtiele Blonde Highlights

Deze getextureerde lange bob zit vol geest. Met lots van beweging, ontspannen golven en blonde subtiele highlights die door pieken, het is een winnaar. De blondine reflecteert licht in elke golf en voegt dimensie toe.

Wat zijn volledige hoogtepunten?

Volledige hoogtepunten zijn hoogtepunten die zich rondom wikkelen en door uw colorist kunnen worden aangeduid als ‘een volledig hoofd van hoogtepunten’. Het kan dat meisje zijn dat je ziet met een epische balayage van brunette tot blond of die vrouw met meerdere dimensies en een reeks bronzy-gouden kleuren over haar haar.

Hoe uw colorist het laat gebeuren: je haar overal accentueren, van de voorkant, de zijkanten, de achterkant en zelfs de nek. Volledige highlights kunnen je haarkleur drastisch veranderen, afhankelijk van of je folies, balayage-techniek of een mengsel van gedeeltelijke en volledige highlights gebruikt.

Voordelen van volledige hoogtepunten:

  • Je kunt van donker naar licht gaan zonder al je haar helemaal te bleken.
  • Het kan er zo natuurlijk of zo dramatisch uitzien als je wilt, afhankelijk van hoe hardhandig je je stylist vraagt te zijn.

Nadelen van volledige hoogtepunten:

  • Het is duurder dan het krijgen van gedeeltelijke hoogtepunten.
  • Het kan je haar nog steeds beschadigen als je vaak volledige highlights krijgt.

Laten we eens kijken hoe volledige hoogtepunten blijken te zijn als ze precies goed worden gedaan.

#1: Brunette-Blonde Schoonheid

Deze verleidelijke mix van blond en brunette geeft ons ‘bronde’. Het is gemakkelijk haalbaar in één of twee sessies van volledige highlights (afhankelijk van de dikte van je haar). Door de toon koel te houden, krijgt het de beige look. Wij houden van deze zachte blonde lange bob.

#2: Ijzig Blond All Over

Met behulp van babylampjes (zeer dunne highlights) over je lokken, kun je deze ijzige blonde look bereiken. De lange lengte en vrouwelijke krullen geven het blonde haar veel leven. Het toevoegen van een “root” aan de kleur voegt een doorleefde sfeer toe die overeenkomt met minder touch-ups.

#3: Multidimensionale hoogtepunten

Wanneer volledige hoogtepunten goed worden gedaan, van boven naar beneden, is het resultaat adembenemend. Perfect voor strak, steil haar en ideaal voor oudere vrouwen die een klassieke look willen, we raden je aan deze stijl eens te proberen. Blijf uit de buurt van streperige highlights door precies zo dimensionaal haar te krijgen.

#4: Full Color Blend

Veel plezier met die volle highlights! Je kunt ze gebruiken om meerdere kleuren toe te voegen aan je mooie lokken of, zoals deze vurige rode en blonde look, het gebruiken voor een leuke kleurenmix. Laat je colorist enkele foto’s zien die je inspireren en je lokken opfleuren.

#5: Chunky Blonde en Rood

Het originele hoogtepunt – een beetje dik. Als je die straight-out-of-the-salon look wilt, vraag dan om dikke verijdelde highlights in een reeks kleuren. Je kunt je look volledig transformeren met een volledig hoofd van hoogtepunten.

#6: Auburn Red Warmte

Deze haartechniek is niet alleen voor het toevoegen van blonde en karamelkleur! Maak plaats voor rode warmte. Gebruik volledige highlights om warmer te worden, maar zonder rood haar van wortel tot punt te hebben. Op deze manier is de look veel zachter en gemakkelijker te beheren.

#7: Klassieke All-Over Blonde

Heb je altijd al blond willen worden? Dit is het moment! Zonder al je haar te bleken, kun je voor een paar rondes hoogtepunten gaan om geleidelijk het niveau van blond te bereiken waar je van droomde. Houd de kleur gelijkmatig over voor een fris blond kapsel.

#8: Brunette tot Blond

Deze look heeft dromerige tinten en perfecte springerige krullen, wat is er niet om van te houden? Door de hoogtepunten steeds verder naar de wortel te houden, krijgt het een balayage-vibe. De krullen beginnen precies waar de highlights beginnen te verdikken, perfect op mensen met lang haar.

#9: Ijzig Blond Haar

De haarkleurtechniek maakte ijzig blond haalbaar voor deze schoonheid. All-over kleur wordt sterk aanbevolen voor kleur zoals deze, dus er is niet veel over tussen de natuurlijke kleur en de koele blonde behalve wortelachtige stukken en rond de nek.

#10: Overal met lagen

Dunne highlights overal kunnen blondines en brunettes verzachten als je de kleur precies goed krijgt. De zachte veerkrachtige lagen zijn stijlvol en zorgen ervoor dat het haar er licht en gezond uitziet. Het zijn hoogtepunten zonder al te hard je best te doen!

Veel mensen gaan naar binnen met volledige hoogtepunten om meer verzadigde kleuren te krijgen en laten dan gewoon touch-ups doen met gedeeltelijke hoogtepunten, omdat de hergroei meer duidelijk is vanaf de bovenste wortels en niet zozeer onder en van achter. Je kunt de twee naar eigen inzicht afwisselen. Maar het is belangrijk om te weten met welke je wilt beginnen, zodat je je kapper dit kunt laten weten bij het boeken van de afspraak. Geheel of gedeeltelijk… De keuze is aan jou.