Wat is het verschil tussen Wash-Out versus Leave-In Conditioner?

Er is iets dat je moet weten: de juiste wash-out of leave-in conditioner kan het verschil maken voor je haarverzorgingsroutine. En ze zijn vooral belangrijk als je te maken hebt met droog of beschadigd haar. Waarom? Welnu, ze zijn geformuleerd met haarvriendelijke ingrediënten die werken om matte lokken te versterken en te voeden. Maar wie wint de strijd in leave-in vs wash out conditioner?

Als je je ooit hebt afgevraagd wat het verschil is tussen rinse-out conditioners en leave-in conditioners, en wilt weten hoe elk je haar ten goede kan komen, ben je hier aan het juiste adres.

Wat is een Rinse-Out Conditioner?

Een klassieke conditioner wordt onder de douche aangebracht en na een minuut of twee uitgespoeld. Het belangrijkste doel van een wash-out conditioner is om de nagelriemen van de haarfollikel te sluiten en eventueel vocht te herstellen dat mogelijk verloren is gegaan tijdens het wasproces.

Heb je een nieuw haarregime nodig?
leave in vs wash out conditioner wassen haar
Bron: Rupert Laycock

Waarom zou ik er een gebruiken?

Geweldig haar begint onder de douche, dus je moet ervoor zorgen dat je een uitspoelbare conditioner in je routine opneemt. Ze zijn geweldig voor het rehydrateren, versterken en beschermen van strengen tegen toekomstige schade.

Een ander groot voordeel van hen is dat je er een kunt kiezen voor je specifieke haarzorg. Of je nu volume, kroesvrije strengen of een die je kan helpen je beschadigde strengen te beheren, er is een conditioner voor jou.

Tip van de redactie: Als je op zoek bent naar een diep voedende conditioner, zoek dan niet verder dan TIGI Copyright Custom Care Repair Conditioner.  Het zorgt voor zowel de zichtbare tekenen van schade (zoals gespleten haarpunten en kroezen) als die we niet kunnen zien, waardoor het haar er supergezond uit blijft zien. Was met zijn shampoopaar, voor ultieme resultaten.

Waarom een Leave-In gebruiken?

leave in vs wash out conditioner wassen
Bron: Rupert Laycock

Leave-in conditioners worden aangebracht op vochtig haar en erin gelaten om vocht vast te houden. Ze kunnen ook worden gebruikt op droog haar – dus wanneer je het gevoel hebt dat je manen een snelle opkikker nodig hebben, kun je er een gebruiken – zelfs luie meisjes kunnen daar niet over klagen!

Leave-in formules hebben de neiging om lichter te zijn (in vergelijking met romige wash-outs en diepe conditioners). Ze zijn het beste om het haar zacht en glanzend te houden en maken styling beter beheersbaar.

Hoewel leave-in conditioners fantastisch zijn voor geverfd, beschadigd, krullend en afro-haar, zijn dat niet de enige soorten haar waarop ze kunnen worden gebruikt. Als je denkt dat een leave-in formule niet werkt voor fijne, rechte sloten, denk dan nog eens goed na.

Het is ook vermeldenswaard dat leave-in conditioners in verschillende vormen en maten verkrijgbaar zijn, waaronder sprays, lotions en crèmes. Over het algemeen zijn sprays de veiligste gok, dankzij hun lichtgewicht formules en distributiegemak.

Tip van de redactie: Terwijl je haar nog vochtig is, sluit je vocht af en maak je je haar gemakkelijker te beheren en te stylen met behulp van TRESemmé Pro Pure Detangle en Smooth Leave-In Conditioner.

Hoe een Leave-In te gebruiken

Hoeveel en hoe vaak je een leave-in conditioner gebruikt, is aan jou. Als je heel fijn haar hebt, kun je overwegen om het alleen na het wassen te gebruiken, terwijl mensen met dikkere, getextureerde of krullende lokken het misschien vaker willen gebruiken.

Vergeet niet om je te concentreren op het direct aanbrengen van het product op de meer schadegevoelige uiteinden. En hoe meer haar je hebt, hoe meer je nodig hebt om je lokken te bedekken.

leave in vs wash out conditioner natuurlijk haar
Bron: Rupert Laycock

Voor dames met natuurlijk haar zijn leave-ins op waterbasis geweldige alternatieven voor water! Probeer leave-ins te gebruiken bij het volgen van de L.O.C- of L.C.O-methode (een producttoepassingstechniek in drie stappen met vloeistof, olie en crème).

Laat je ten slotte niet verleiden om bochten te snijden en je wash-out conditioners als leave-ins te gebruiken. Ze zijn ontworpen om te worden uitgespoeld en als je ze langdurig laat zitten, kan ze hoofdhuidirritatie en productopbouw veroorzaken.