Wat is Hispanic Heritage Month? Trots, schoonheid en inspiratie

Wat is Hispanic Heritage Month? Simpel gezegd, het is een Fiesta voor onze Latino gemeenschap!

Hispanic Heritage Month wordt al meer dan 30 jaar gevierd in de Verenigde Staten en eert culturen en tradities uit meer dan 20 landen en een gebied.

Vanaf 15 septemberÞ tot oktober erkennen wij, als natie, de erfenis en impact die duizenden Hispanics door de geschiedenis heen hebben achtergelaten in alle aspecten, inclusief natuurlijk de wereld van schoonheid.

Veel immigranten van Spaanse afkomst kwamen naar de Verenigde Staten met hoop, dromen en strijd.

Het geheim van hun succes, hoewel cliché, is volledig waar: wilskracht, discipline en het grootste verlangen om de beste van de beste te worden, ondanks de obstakels.

Spaans erfgoed: schoonheid zit in onze ADN

Latina’s geven, naast zwarte vrouwen, meer geld uit aan schoonheidsproducten dan welke andere groep dan ook.

Misschien komt het door de immense liefde voor huismiddeltjes; de voorbeelden gegeven door onze Abuelitas om er mooi uit te zien, zelfs op hun vrije dagen, of de gedachte en investering die we in onze routines steken.

Ongeacht sociale status of inkomen, de waarheid is, Latina’s houden van schoonheid. Volgens Nielsen maken Latina’s 18,5 procent uit als het gaat om het kopen van producten binnen de schoonheidsindustrie in het land.

Aangezien er ongeveer 62,1 miljoen Hispanics in het land zijn, of 19 procent van de totale bevolking (Pew Research Center, 2020), blijven meer schoonheidsmerken vertrouwen op Latino-ambassadeurs, experts en professionals om zich te richten op dit krachtige publiek.

Afgezien van het feit dat je een consument bent, deelt elk schoonheidsproduct in Latino-huishoudens een herinnering, een anekdote, en wordt het – op de een of andere manier – een “familiestuk” van generatie op generatie.

Dat het op de een of andere manier de tastbare betekenis is van het harde werk van degenen die naar de Verenigde Staten komen voor de altijd hoopvolle Amerikaanse Droom.

Op zoek naar een dosis inspiratie?

Hoewel deze haarstylisten nu omringd zijn door beroemdheden en hebben gewerkt met populaire schoonheidsmerken over de hele wereld, vochten ze op een bepaald moment in hun leven tegen hun angsten om hun dromen waar te maken.

Maak kennis met hun verhalen!

Leonardo Rocco

Rocco is een synoniem voor energie als het gaat om haar. Vanuit Argentinië kwam hij bijna 20 jaar geleden naar het land en opende zijn eerste schoonheidssalon in 2004.

Naast zijn internationale ervaring, met markten als Barcelona, Parijs, Milaan en Londen, brengt Leonardo hulde aan zijn roots door de erfenis van zijn vader te volgen, degene die hij meer dan 60 jaar geleden begon.

Het was zijn vader die hem de kunst van het haar leerde en hem hielp bij het vinden van zijn doel binnen de schoonheidswereld.

“Mijn advies is om nooit te stoppen met jezelf op te leiden, nooit te stoppen met leren, nooit te stoppen met het volgen van andermans werk.

Stop nooit met het houden van een open geest om alles te ontvangen en te begrijpen wat er opnieuw komt in ons mooie beroep. En natuurlijk, stop nooit met het najagen van je dromen!”

Millie Morales

Morales is een van de meest gewilde make-upartiesten en haarstylisten in de Spaanse media. Haar vrolijke houding en hoge kwaliteit van haar werk hebben haar geholpen om samen te werken met merken en beroemdheden gedurende haar carrière.

Veel mensen weten echter niet echt van de offers die Millie moest overwinnen om haar enorme succes te behalen: ze verliet Cuba bijna 28 jaar geleden, in een travestie die haar bijna doodde.

Een zeer bekend verhaal voor duizenden immigranten die hun land verlaten om een beter leven voor zichzelf en hun families te vinden.

“Mijn werk (en alles wat ik doe) is geïnspireerd door mijn moeder, de belangrijkste vrouw in mijn leven.

Ze leerde me hoe belangrijk het is om voor onszelf te zorgen, te dromen, te vechten, onze dromen na te jagen en elke dag te leven zoals het de eerste was.

Natuurlijk, er altijd mooi uitzien terwijl je dat doet!”

Marco Peña

Een van de meest bekroonde Latino haarstylisten is Marco Peña. Zijn werk en nalatenschap zijn het bewijs dat wanneer het leven je een kans geeft, je altijd een sprong in het diepe moet wagen en je dromen moet najagen.

Zijn verhaal is de belichaming van “wanneer geluk en voorbereiding elkaar ontmoeten”: Marco ontmoette Shakira in Colombia, toen ze maanden verlegen zat om haar internationale succes en vier jaar lang haar officiële haarstylist en persoonlijke assistent werd.

“Om succes te hebben in deze carrière, en in het leven in het algemeen, hebben we moeten onszelf uitdagen. Accepteren dat obstakels en worstelingen slechts dat zijn, een uitdaging.

Kansen grijpen met toewijding en ze altijd een persoonlijk tintje geven. Zodra de kans zich voordoet, staan discipline en passie centraal.”

Hoe vier JIJ de Hispanic Heritage Month?