Wat zijn de meest populaire kapsels in Amerika op dit moment? ATH onderzoekt

Als het gaat om kapsels, hebben we rode lopers, prijsuitreikingen, beroemdheden en zelfs sociale media (en Alles wat met haar te maken heeft, natuurlijk!) om veel inspiratie te bieden voor stijlvolle, begeerde looks. Maar wat geven vrouwen in de VS de voorkeur als het gaat om hun dagelijkse ‘do’s tegenwoordig? We zijn op zoek gegaan naar de populairste Amerikaanse kapsels voor , en de resultaten zijn superinteressant! Plaats de muisaanwijzer op en klik op elke staat op de onderstaande kaart om te zien welke looks oppermachtig waren:

Washington

PermOregon

PermIdaho

PermMontana

PermNieuw-Mexico

PermColorado

PermCalifornië

PermWyoming

PermUtah

PermArizona

PermNevada

PermMaine

BalayageVermont

PermNew Hampshire

BalayageMassachusetts

BalayageConneticut

PermRhode Eiland

PermTexas

PermOklahoma

PermKansas

PermNebraska

PermSouth Dakota

PermNorth Dakota

BalayageLouisiana

Doos vlechtenArkansas

Doos vlechtenMissouri

PermMinnesota

PermIowa

PermWisconsin

PermTennessee

Doos vlechtenNorth Carolina

Doos vlechtenIllinois

PermIndiana

PermKentucky

PermVirginia

PermMichigan

PermFlorida

PermMississippi

Doos vlechtenAlabama

Doos vlechtenGeorgië

Doos vlechtenSouth Carolina

Doos vlechtenNew York

Doos vlechtenPennsylvania

PermOhio

PermNew Jersey

Doos vlechtenDelaware

Doos vlechtenWest-Virginia

PermMaryland

Doos vlechtenAlaska

PermHawaï

PermAlabama Georgië Florida Zuiden Carolina Noorden Carolina Virginia Westen Virginia Kentucky Tennessee Mississippi Louisiana Texas Nieuw Mexico Arizona Californië Nevada Utah Colorado Kansas Oklahoma Arkansas Missouri Illinois Indiana Ohio Michigan Wisconsin Minnesota Iowa Nebraska Zuiden Dakota Noorden Dakota Montana Wyoming Idaho Oregon Washington Maryland Delaware Pennsylvania Nieuw York Nieuw Jersey Conneticut Rhode Eiland Massachusetts Vermont Maine Nieuw Hampshire Alaska Hawaï

Het resultaat van het onderzoek* dat ons team heeft uitgevoerd, is een kaart met voorkeuren per staat voor kapsels, variërend van doosvlechten tot balayage. Voordat we ingaan op de details van deze favoriete looks per staat, laten we beginnen met het uitleggen van de top drie stijlen die in ons onderzoek naar voren kwamen:

meest populaire kapsels box braids duo
Doosvlechten zijn extreem veelzijdig en dienen als basis voor een groot aantal stijlen, om nog maar te zwijgen van beschermende. Foto credit: indigitalimages.com

Doosvlechten worden gemaakt door het haar in vierkante secties te verdelen voordat ze worden gevlochten. Ze kunnen al dan niet synthetisch haar of extensions in de vlechten bevatten en kunnen ongeveer zes tot acht weken meegaan. Doosvlechten zijn ook een kapsel met een rijke geschiedenis en erfgoed in de zwarte cultuur en zijn veruit de oudste van de drie kapsels die in ons onderzoek naar voren kwamen: ze dateren van meer dan 3.000 jaar voor de vrouwen van Namibië en de Nijlvallei.

meest populaire kapsels box vlechten 1
Box braids is een kapsel dat diep verweven is in de zwarte cultuur en het erfgoed.

De permanent, kort voor ‘permanente golf’, is een manier om het haar te krullen met behulp van een chemische behandeling. De krullen gaan enkele maanden mee, hoewel ze in die tijd geleidelijk aan strakheid kunnen verliezen. Permanenten bestaan al bijna 150 jaar sinds de eerste thermische permanent werd ontwikkeld in 1872, met behulp van speciaal vervaardigde tangen. Het was echter pas in de late jaren 1930 dat een methode om haar te permanenten zonder machines of warmte te gebruiken werd uitgevonden.

meest populaire kapsels permanent
Een body wave permanent wordt gekenmerkt door een lossere krul, waardoor het erg populair is bij degenen die hun haar willen laten doordringen met net iets meer volume en textuur.

Balayage is een kleurtechniek die een penseel gebruikt om met de hand te schilderen of uit de vrije hand het aanbrengen van kleurstof op het haar – balayage komt eigenlijk van een Franse term die “vegen” betekent – waardoor een gemarkeerd effect ontstaat. Het resultaat is haar met een subtiele, afnemende lichtheid, meestal van donkere wortels tot lichtere middenlengtes en uiteinden. Het is een proces dat permanente kleur gebruikt en als zodanig duurt totdat het haar uitgroeit, met het voordeel dat hergroeilijnen de neiging hebben minder op te vallen dan bij “full head”, ook wel wereldwijde, kleurbehandelingen genoemd.

meest populaire kapsels balayage
Balayage wordt gekenmerkt door een meer natuurlijke “handgeschilderde” set hoogtepunten. Foto credit: Craig Alexander

Meest populaire kapsels in Amerika: Pretty Perms Win the Day

Dus, geven vrouwen in de VS de voorkeur aan vlechten, krullen of kleur voor hun dagelijkse uiterlijk?

Veruit het populairste kapsel van het land is de permanent. Uit ons onderzoek bleek* dat in totaal 33 staten dit als hun populairste kapsel vermeldden. Permanenten zijn het kapsel / haarproces van keuze over de hele westkust – in feite overal van Texas tot Oklahoma tot Kansas tot Californië, samen met zowel Alaska als Hawaï. Ze zijn ook de meest populaire stijl in bijna alle noordelijke staten, die zich uitstrekken van Washington en Oregon in het westen naar Pennsylvania en Virginia in het oosten.

meest populaire kapsels strakke permanent
Strakke permanenten, ooit een nietje in de jaren ’80, hebben een meer draagbare textuur gekregen door het gebruik van minder product, wat resulteert in een meer aanraakbare zachtheid en volume.

De opmerkelijke uitzondering hier is North Dakota, waar balayage wint als het populairste kapsel van de staat.

Een goede styling voor een permanent is ook de sleutel tot het behoud van de look en het beschermen van strengen tegen kroezen. Je kunt niet fout gaan met een krulgerichte mousse, de klassieke styler bij uitstek voor mensen met permanenten. En met een goede reden: het definieert terwijl het zacht hydraterende strengen is, kroezen op afstand houdt en tegelijkertijd zorgt voor een glanzend ringetje. We houden van de niet-knapperige controle, definitie en anti-kroeszachtheid die we krijgen van Suave Professionals Captivating Curls Mousse Cream.

Laten we eens kijken naar Balayage

Balayage is de nieuwste van onze haartrends, die populair is geworden in de VS in de jaren 1990, hoewel de techniek voor het eerst werd gebruikt in Parijs al in de jaren 1970. Wat in de VS begon met een paar early-adopter beroemdheden is omarmd door de bredere bevolking – hoewel door sommige staten meer dan andere, zoals ons onderzoek onthult.

Vier staten hebben balayage als hun populairste kapsel: het cluster van Maine, New Hampshire en Massachusetts in het oosten, plus North Dakota. Salons in deze staten bruisen van de vraag naar deze heerlijk natuurlijk ogende kleurtechniek.

meest populaire kapsels balayage brunette
Balayage’s op maat gemaakte techniek maakt het een wild democratisch proces, waardoor de resultaten op maat van de drager worden gemaakt. Foto credit: Dvora

Gezien het feit dat balayage nog steeds in populariteit toeneemt, is dit een trend die we de komende jaren nauwlettend in de gaten zullen houden, om te zien of meer staten het net zo oprecht omarmen als de bovengenoemde vier.

Ed’s tip: Een kleurveilig systeem, zoals TRESemmé Botanique Color Vibrance &Shine Shampoo | en Kleur Vibrance &Shine Conditioner, helpt die gevreesde brassiness op afstand te houden en je balayage highlights er salon-fris uit te laten zien.

De blijvende aantrekkingskracht van boxvlechten

Als het gaat om de meest populaire kapsels in de VS, zetten doosvlechten toch een goede show neer: ze komen uit als de meest populaire stijl in in totaal 12 staten, lopend van Louisiana en Arkansas tot een groot deel van de oostkust. Florida valt op als een opmerkelijke uitzondering, met zijn inwoners die de voorkeur geven aan permanenten.

meest populaire kapsels box vlechten half-updo
De lengte en kleur van doosvlechten kunnen ook over de hele linie variëren, wat bijdraagt aan hun veelzijdigheid.

Inwoners van Rhode Island en Connecticut geven ook de voorkeur aan krullen boven doosvlechten. In feite is dit oostelijke puntje van het land de meest diverse van elke locatie als het gaat om favoriete stijlen. Maine, New Hampshire en Massachusetts geven allemaal de voorkeur aan balayage, terwijl inwoners van Vermont zich uitspreken voor krullen. Maar van New York en New Jersey naar beneden geven de kust- en zuidelijke staten (met uitzondering van Virginia en Florida) de voorkeur aan doosvlechten boven krullen en kleur.

We willen er ook graag voor zorgen dat u de juiste producten heeft om voor uw doosvlechten te zorgen. We houden van een hoofdhuidbehandeling, zoals Nexxus Hoofdhuid Inergy Parabenen Vrije Leave-In Conditioner bij de hand, om de hoofdhuid (en je vlechten!) te kalmeren in de maanden dat je haar deze beschermende stijl draagt, omdat het zwaar kan worden, vooral als het op een langere lengte wordt gedragen.

Kapsel Uitgaven

Alle drie de kapsels die we hebben bekeken – doosvlechten, permanenten en balayage – zijn langdurige processen op zich. Het lijkt erop dat vrouwen in de VS zeker bereid zijn om tijd te steken in het laten stylen van hun haar. Het is een van de vele redenen dat er ook zoveel kapsalons in het hele land zijn: IBISWorld meldt dat er in 2020 967.013 kapsalonbedrijven in de VS zijn. Laten we dat even laten bezinken: Dat komt neer op één salon per 339 mensen!

Maar het zijn niet alleen de salons die profiteren: cijfers gepresenteerd door Statista tonen aan dat Amerikaanse consumenten gemiddeld $ 78,7 per stuk hebben uitgegeven aan hair verzorgingsproducten alleen in 2019. Van reinigings- en conditioneringsproducten tot producten die zijn ontworpen om te kleuren, vorm te geven en te stylen, vrouwen in de VS doen er alles aan om hun lokken er op hun best uit te laten zien.

Dus, voor welke stijl moet je gaan?

Als het gaat om je eigen persoonlijke stijl, zijn er tal van factoren om te overwegen, waarbij de conditie van je haar bovenaan de lijst staat. Als je haar bescherming en verzorging nodig heeft, zijn doosvlechten, een geliefde beschermende stijl, vooral binnen de natuurlijke haargemeenschap, misschien wel de beste optie. Als u op zoek bent naar een textuurverandering, zoals van recht naar golvend of krullend, en uw lokken zijn winterhard of gezond genoeg, dan moeten ze geschikt zijn om bestand te zijn tegen de chemicaliën die tijdens het permanentingsproces worden gebruikt.

Je moet ook rekening houden met alles, van onderhoud (tijd, moeite, kosten) tot de vorm van je gezicht en zelfs je persoonlijke stijl, omdat dit alles natuurlijk ook van invloed is op welk kapsel je kiest en hoe goed het bij je past.

Natuurlijk, als het volgen van lokale trends uw belangrijkste drijfveer is, dan zou onze kaart met de meest populaire kapsels in de VS moeten dienen om u te laten weten welke stijl het populairst en het meest trendy is op dat gebied. Als je in de noordelijke of westelijke staten woont, is het waarschijnlijk een permanent, terwijl zuidelijke en oostelijke bewoners eerder worden gevonden met doosvlechten. Of misschien is uw staat een van die early adopters waar balayage de meest populaire stijl is? Wat het ook is, blijf bij een regelmatige routine die voor je haar zorgt en je zou elke stijl van je keuze moeten kunnen trekken, of ze nu een van deze top drie zijn of iets heel anders! Veel plezier!

*data via SEMRush en Google Trends