Welk Bob-kapsel geschikt is voor u

Bob kapsels zijn hot en trending deze dagen. Maar hoewel het idee om een kort kapsel te kiezen verleidelijk kan zijn, zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden voordat je jezelf een make-over geeft. Dus ontdek welk bobkapsel voor jou werkt en hoe je het kunt stylen.

Voordat je naar de salon gaat

Net zoals iedereen een glimlach heeft, heeft elke gezichtsvorm een kapsel dat hen beter flatteert dan anderen. Dus voordat u die afspraak boekt, is het van vitaal belang om gelaatstrekken en het meest complementaire kapsel te identificeren. Met een breed scala aan bobs beschikbaar, wees nooit bang, de opties zijn eindeloos. Allereerst, kom voorbereid opdagen of het kapsel van je nachtmerries kan wachten. Breng nauwkeurige foto’s of cuts van beroemdheden online, zodat de stylist de mogelijkheid heeft om het gemakkelijk opnieuw te maken. Begin met een langere bob en als je wat meer centimeters wilt, knip dan weg. Vergeet niet dat niet elk haar zich op dezelfde manier gedraagt wanneer het in een kort kapsel zit. Daarom is het belangrijk om je texturen te identificeren, evenals je gezichtsvorm.

Hartvormig gezicht

Hart Gezichtsvorm

Bob Haircuts voor hartvormig gezicht

Kapsels om te vermijden: Dodge snijdt die het hoofd verlengen. Wat in feite betekent dat je op je hoede moet blijven voor bepaalde bobs die in de buurt van de kaak eindigen. Dat zal een korter voorhoofd alleen maar versterken.

Flatterende kapsels: Hartvormige gezichten hebben brede jukbeenderen en voorhoofd, en puntige kin (denk aan Gwyneth Paltrow of Kendall Jenner). Om unieke randen in evenwicht te brengen en aandacht voor een geknepen kaaklijn te vermijden, kunt u overwegen een lob (schouderafschuiming) te verkrijgen, wat een perfect kapsel is voor vrouwen met een hart. Swooping knallen en lagen helpen om de look te verlichten.

Een dikke gelaagde bob is een extra keuze voor deze gezichtsvormen. Het raakt een beetje onder de kin en bevat veel lagen. Dit kapsel is gunstig voor vrouwen van alle leeftijden – jong of oud. Het kleuren van de uiteinden met lichtere tinten helpt bij het creëren van extra textuur.

Hoe het te stylen: Kies voor beachy waves om die moeiteloze boho-aantrekkingskracht te bereiken en voeg sideswept bangs toe die de ultieme cool-girl persona zullen stralen. Bekijk deze zelfstudie voor meer informatie.

Peervormig gezicht

Peer Gezicht Vorm

Bob Haircuts voor peervormig gezicht

Kapsels om te vermijden: Extreme paardenstaarten of slanke broodjes omdat ze niet zo flatterend zijn.

Flatterende kapsels: Bij het overwegen van peervormige gezichtsvrouwen zijn kaaklijnen breder dan haarlijnen. Hoewel het een mooie structuur is, is het moeilijk te flatteren. Denk bijvoorbeeld aan Sophie Ellis-Bextor of Kelly Osbourne. Een traditionele bob balanceert terwijl lijnen visueel worden verkleind.

Een extra korte bob cut (denk boven je oren!) helpt ook om hoeken in balans te brengen. Het toevoegen van geveegde knallen met kortere lagen doet wonderen. Haar ziet er uitzonderlijk uit wanneer het zijdezacht of glad is.

Hoe het te stylen: Krullen zijn een gemakkelijke en leuke vermomming voor bredere kaken, of ze nu strak gekruld of strandklaar zijn. Het krullen van een bob kan op verschillende manieren! Je kunt kiezen voor no-heat krullen, vingergolven 0r rommelige strandgolven, hoe dan ook, je kapsel ziet er chique en stijlvol uit. Hier is een uiterst nuttige tutorial over het stylen van je bob.

https://www.youtube.com/watch?v=ONB5JM16sqw

Langwerpig gezicht

Langwerpige gezichtsvorm

Bob Haircuts voor langwerpig gezicht

Kapsels om te vermijden: Blijf uit de buurt van lang haar omdat het je gezicht langer maakt.

Flatterende kapsels: Als je een meer langwerpige gezichtsstructuur hebt, is deze langer dan breed en heeft deze een mannelijke onderste helft. Giselle Bundchen, Linda Fargo en Hilary Swank vallen in deze categorie. Kinlengte bob ziet er fantastisch uit op mensen met langere gezichten omdat het een breedte-illusie creëert.

Als u niet zeker bent van een kinlengte bob, kies dan voor de stompe bob met franje. Het helpt om voorhoofden te verbergen, waardoor een kortere gezichtsgevel ontstaat.

Hoe het te stylen: Omdat dit kapsel zo veelzijdig is, kun je je bob elke dag anders dragen. Bekijk deze tutorial over hoe je je korte haar op verschillende manieren kunt stylen.

Gerelateerd bericht: 60 super chique kapsels voor lange gezichten om de lengte te breken

Vierkant gezicht

Vierkante gezichtsvorm

Bob Haircuts voor Square Face

Kapsels om te vermijden: Stompe, hoekige snitten zorgen ervoor dat een vierkant frame te mannelijk overkomt. Vermijd ze volledig.

Flatterende kapsels: Een primaire zorg met vierkante gezichten is het toevoegen van zachtheid. Een asymmetrische snede met langere stukken aan de voorkant die geleidelijk korter wordt aan de rug verlengt een vierkant gezicht. Een zijgedeelte is perfect om dat zachtere uiterlijk te krijgen terwijl het veel beweging toevoegt om de hoeken te verzachten. Emma Roberts en Keira Knightley, bereiken dit.

Een ander geweldig idee is de lange schuine bob. De snit scheert bij de schouders en ziet er fantastisch uit met een strak middendeel (ja, middelste delen zijn nog steeds cool).

Hoe het te stylen: Dit kapsel zal platter worden als je het echt glad en glanzend maakt. Kies dus voor een rechte blow-out en vergeet niet om een haarlak te gebruiken die een serum bevat om de gladheid gedurende uren te behouden.

Gerelateerd bericht: 50 beste kapsels voor vierkante gezichten die de hoeken afronden

Rond gezicht

Ronde gezichtsvorm

Bob Haircuts voor Round Face

Kapsels om te vermijden: Snijdt die eindigen vlak boven je kin of bij je kin. Die fout kan ervoor zorgen dat bolvormige gezichten er nog meer afgerond uitzien.

Flatterende kapsels: Iets langere bob met extra volume is de beste optie voor ronde gezichten. Het helpt om de breedte van het gezicht te verbergen tijdens het afslanken. Laat volle knallen en middendelen met rust, want ze geven volheid aan een al vol gezicht.

A-lijn bobs werken ook heel goed voor ronde gezichtsvorm. Emma Stone, Lily Collins en Selena Gomez doden de cut. Het ziet er fantastisch uit, altijd.

Hoe het te stylen: Je kunt een iets langere bob stylen door je haar te polijsten met een stijltang, of losjes te draaien met een krultang. Bekijk deze tutorial over het krijgen van een golvende bob.

Gerelateerd bericht: 30 stijlvolle en sassy bobs voor ronde gezichten

Ovaal gezicht

Ovale gezichtsvorm

Bob Haircuts voor Ovaal Gezicht

Kapsels om te vermijden: Omdat deze vorm goed in balans is, vermijd dan stijlen die te veel haar op het gezicht brengen, zoals dikke gefranjerde pony’s.

Flatterende kapsels: Gelukkig is een ovaal gezicht perfect voor veel verschillende kapsels. De beste beslissing is een volwassen pixie met toegevoegde golven die een ovaal gezicht van kin tot voorhoofd balanceert. Het helpt om de breedte van het gezicht te verbergen tijdens het afslanken.

Een gestapelde omgekeerde bob werkt ook perfect voor deze vorm. Sterren als Beyonce, Emma Watson en Ashlee Simpson hebben deze bob op zijn kop gezet.

Hoe het te stylen: Natuurlijk kun je elk kapsel uittrekken dat je wilt, maar het meest flatterend is de voluninous blow-out waardoor een ovaal gezicht er iets meer afgerond uitziet.

https://www.youtube.com/watch?v=d42wb1Kzb3I

Gerelateerd bericht: 40 flatterende kapsels en kapsels voor ovale gezichten

Handige stylingproducten

Het correct stylen van een bob vereist zorgvuldig geselecteerde producten. Het kost tijd om de ins en outs van het stylen van kortere kapsels te leren, maar gelukkig heb je ons om je van de juiste producten te voorzien. Als u nu zeker bent van de nieuwe snit, wilt u het volgende gebruiken:

Zodra je de beste snit voor je gezichtsvorm hebt bepaald, maak je een afspraak met je haarstylist die gespecialiseerd is in korte kapsels. Kom naar een salon met een overvloed aan foto’s van een gewenste snit om je stylist meer grip te geven op wat je voor ogen hebt. Bobs zijn trendy en toch klassiek en eenvoudig te onderhouden. Het neemt het gedoe weg om je voor te bereiden terwijl je een onfeilbaar samengestelde basis biedt. Of je nu van je kapsel edgy of chic houdt, het bobkapsel is de perfecte keuze voor jou.