Wil je je grijzen niet bedekken? Wees klaar om ontslagen te worden

Niet camouflerend grijs haar op het werk Uitgelicht verhaal

Het recente verhaal van een vrouw die wordt bedreigd om ontslagen te worden omdat ze weigert haar grijzende lokken te kleuren, heeft het publiek op Reddit opgewonden. De baas beschuldigde een 30-jarige die op jonge leeftijd plotseling grijs haar onder ogen heeft gezien van de ‘onprofessionele look’ en wees erop dat haar grijzende haar het imago van het bedrijf zou kunnen be├»nvloeden. De vrouw weigerde de grijzen te bedekken, omdat haar haarkleur geen invloed heeft op haar vermogen om de taken uit te voeren.

Dit verhaal klinkt schokkend en surrealistisch, vooral nu vrouwen over de hele wereld vechten tegen ageisme en seksisme. Bovendien is het moeilijk voor te stellen dat iemand de baan kan verliezen om zo’n onbeduidende reden. Toch heeft deze zaak duizenden woedende opmerkingen veroorzaakt waarin de eisen van HR worden veroordeeld en dit algemene idee wordt uitgedrukt: “Alleen een persoon zelf heeft het recht om te beslissen welke veranderingen in uiterlijk moeten worden aangebracht!”

Ondertussen heeft een beroemde Britse actrice en komiek Dawn French besloten om zich aan te sluiten bij de grombre-beweging en zegt: “Het is gewoon haar!” Hoewel ze de iconische donkere bob al jaren draagt, weerhield dat Dawn er niet van om onlangs speels te pronken met haar nieuwe kapsel. De actrice sneed de oude kleur af en beweerde haar natuurlijke grijze ‘do’ te accepteren.

Gestyled door Michael Douglas, een bekende celebrity hairstylist, ziet het nieuwe Dawn Franse kapsel er prachtig en fantastisch uit!

Met dergelijke acties bewijzen beroemdheden dat het niet meer nodig is om aan iemands mening te voldoen, vooral met betrekking tot het uiterlijk van een persoon. Er is niets mis met ouder worden en grijs haar kan er heel mooi en stijlvol uitzien. Of je nu je witte lokken wilt bedekken, naar grijs wilt overgaan of wat eenhoorntinten in je manen wilt krijgen, het is alleen jouw recht om te beslissen!

Afbeelding credit: Depositphotos