Zijn Bottleneck Bangs het meest flatterende type franje tot nu toe?

Toen Margot Robbie in augustus 2021 de cover van de Britse Vogue sierde, met een nieuw 70’s geïnspireerd, gelaagd kapsel, haalde het beeld al snel Pinterest-borden van haar- en modebewuste lezers over de hele wereld.

Waartoe voelden zoveel mensen zich aangetrokken? We hebben al eerder verschillende knallen gezien; wat was het aan deze specifieke stijl dat zo interessant was? Een paar anderen volgden, met name Lily Collins en Dakota Johnson, en het werd duidelijk dat het het specifieke silhouet van de gezichtsframelagen was dat deze look speciaal maakte. Toen bedacht ik een unieke term om de nieuwe trendy kijk op het bangs-type te noemen – een bottleneck bangs, die dit jaar in populariteit is geëxplodeerd.

Wat zijn Bottleneck Bangs?

Ten eerste is er veel discussie over de terminologie van ‘bangs’ versus ‘fringe’. Sommigen geloven dat het te maken heeft met hoe zacht of solide het gezichtsframegedeelte van het haar is geknipt, anderen suggereren dat het te maken heeft met de snijlijnen of hoeken, ik geloof dat het gewoon te maken heeft met waar ter wereld je woont, ik gebruik persoonlijk de termen door elkaar.

‘Bottleneck bangs’ (of BB’s) zijn per definitie smal in het midden aan de bovenkant, en breder aan elke kant. Het is een soort franje dat op twee verschillende lengtes of lagen zit. Hun kortste punt zit ergens tussen de wenkbrauwen en het langst tussen de jukbeenderen en kaaklijn.

Wat dit kapsel zo veelzijdig maakt, is de mogelijkheid voor bijna eindeloze personalisatie, door de lengtes van de twee lagen aan te passen en de hoeken ertussen te regelen. Bovendien kunnen ze geschikt zijn voor een verscheidenheid aan haartypen en texturen, vanwege het visuele element van hun crafting.

Ik heb een aantal van mijn favoriete “BB’s” geselecteerd om te laten zien hoe veelzijdig ze zijn.

#1: De Originele BB’s

Waar het allemaal begon? Het frame rond het gezicht in het silhouet van een bottleneck is duidelijk te zien op deze afbeelding van Margot Robbie. De kortste delen zitten zachtjes in het midden van haar wenkbrauw, terwijl de langste delen vlak onder haar kaak krommen. De soepel gebogen hoek tussen twee punten omlijst haar gelaatstrekken prachtig, terwijl de zachte, gevederde randen een ontspannen en romantische afwerking geven.

#2: De Wispy BB’s

Hier getoond op Lily Collins, laat dit zien hoe goed BB’s werken op fijne en dunne haartexturen. Deze doorzichtige, zijdelings geveegde bottleneck bangs werken wonderwel goed op deze up-stijl, waardoor het voor de drager heel gemakkelijk is om zijn haar er goed uit te laten zien met minimale inspanning. Heb geen tijd om je haar te wassen, blaas je BB’s met wat droogshampoo en zet de rest van je haar op – instant ‘ontworpen’ op zoek naar up-style!

#3: Onderhoudsarme BB’s

Een ander groot voordeel van BB’s is hun vermogen om te evolueren en uit te groeien zonder de noodzaak van regelmatig onderhoud. Omdat het gebied al vrij schokkerig van ontwerp is en een steile hoek heeft van kortst naar langste, groeien de lagen uit en vervagen geleidelijk heel gemakkelijk in de rest van het kapsel. Hier zijn de kortste gebieden gebogen rond het wenkbrauwbot, terwijl het langste deel onder jukbeen snijdt, waardoor het gezicht structuur krijgt en de jeugdige appels van de wangen benadrukt.

#4: Zware BB’s

Voor een sexyre, sultrische look (als je het niet erg vindt om wat meer onderhoud en toewijding te krijgen), ziet deze zwaardere BB er fantastisch uit op dikker of donkerder haar. Er is nog steeds een duidelijk ‘bottleneck’-frame, maar de kortere lengte is gedurfder en breder, terwijl het vervagingselement zachtjes smelt in dit zwaar gelaagde shagkapsel. Deze specifieke lengte moet elke 3 of 4 weken worden bijgesneden om het net tussen wenkbrauw en ooglid te houden.

#5: Zijdeel BB’s

Een andere geweldige manier om je BB’s te personaliseren, is door je afscheidspositie te veranderen. Over het algemeen zitten knallen en franjes goed in een centrale scheiding, maar hier zijn de knallen asymmetrisch en worden ze naar een zijscheiding gesneden. Dit kan vooral goed zijn als je het gevoel hebt dat je een ‘goede kant’ hebt die je liever laat zien en een interesse en een nieuwe draai aan de klassieke BB kunt geven.

#6: Lange Vegen BB’s

Als je aarzelt om je volledig in te zetten voor knallen, is deze langere, geveegde versie een uitstekende keuze. Nog steeds zeker twee verschillende lengtes, en daarom vol vertrouwen een BB, deze stijl is de perfecte lengte om het gewenste effect te geven, maar kan gemakkelijk uit de ogen worden geduwd wanneer dat nodig is. Een geweldige keuze voor degenen die veel trainen, geen tijd hebben om hun knallen te stylen, of die niet van het gevoel van te veel haar op hun gezicht houden.

#7: Schokkerige BB’s

Zeer gestructureerd en zeer ‘piecey’, deze variatie van bottleneck bangs is ideaal voor mensen met een korter voorhoofd of die hun gezicht niet te veel willen sluiten. Dank aan alle gaten tussen de hoge texturized bangs, dit geeft het effect van BB’s zonder je gezicht te bedekken. Dit is een geweldige keuze als je van nature dik haar hebt, omdat dit kan worden bereikt door veel ‘in’ de knal te knippen om gewicht te verwijderen, maar het kan ook werken als je haar van nature dunner is en je pony’s gevoelig zijn voor ‘splijten’ – omarm het gewoon!

#8: Flicky BB’s

De invloed zit hier tussen de jaren ’60 en ’70 en, in combinatie met winged eyeliner zoals op deze afbeelding, worden deze BB’s een echte statement look! Ideaal op koperen of kastanjebruin haar deze stijl straalt houding en vertrouwen uit. Dikke lagen mengen de kortste en langste delen van de knal en de uiteinden worden een beetje boter gehouden – dit is voor een drager die niet bang is om op te vallen!

#9: Balayaged BB’s

Gebruik kleur om de beweging en textuur van BB’s te verbeteren! Dit is een geweldige optie bij het werken met zeer donker haar, als het hoge contrast tussen haar en huidskleur de BB’s er te zwaar uit laat zien. Het zachtjes weven van fijn geplaatste highlights van balayage rond het frame van het gezicht geeft de illusie van textuur en zachtheid.

#10: Alternatieve BB’s

Wil je je BB’s echt verbeteren met een vleugje kleur? Dit is bijna zo gedurfd als het maar kan – de lichtere tonen benadrukken duidelijk de variatie in lengte van de bottleneck bangs, terwijl de donkere, zeer contrasterende kleur de snijvorm perfect omlijst. Deze contrastrijke stoere blonde en donkere brunette ziet er fantastisch uit als je een statement wilt maken. Maar je kunt kleuren kiezen die iets dichter bij de diepte liggen voor een zachtere look, of zelfs een levendige of pasteltint gebruiken om nog meer persoonlijkheid te laten zien.

Bottleneck bangs zijn echt een openbaring als het gaat om het framen van iemands gezicht op een unieke en op maat gemaakte manier. Gebruik fotoverwijzingen om aan je haarstylist te laten zien om uit te leggen wat je leuk vindt, maar laat je haarstylist aanbevelen welke lengtes, hoeken en kleurplaatsingen je gezicht op de meest flatterende, geschikte manier zullen omlijsten.

En als je een voorproefje wilt van hoe cutting bottleneck bangs eruit ziet, vind tom smith op Instagram en Tiktok (@tomsmithhd). Mijn missie is om je te helpen het beste haar van je leven te krijgen, ongeacht waar je woont, wat je haartype is of wie je haarstylist is!