Zou JIJ een Micro Fringe dragen?

Terugspoelen naar afgelopen zomer: Welke haartrend sprong er voor jou het meest uit? Voor mij was het de heropleving van de micro franje, wat, als we hier eerlijk zijn, iets is dat we nooit echt hebben zien aankomen. Toegegeven, begonnen als een verworven smaak, zien we nu steeds meer ontwerpers die deze grunge-tijdperkstijl van de babybang op hun nieuwste catwalks integreren en eigenlijk-feitelijk!— het veranderen van de manier waarop we deze lastige blik waarnemen.

Aangezien we dit jaar behoorlijk throwback-happy waren – vlechten, de stompe bob, de shag – is het waarschijnlijk geen verrassing dat dit kapsel uit de jaren ’90 een hernieuwde plaats heeft gevonden in de harten van velen. Vergis je niet, het is nog steeds niet de beste look voor iedereen (omdat geen enkele trend perfect universeel is), dus we gaan proberen het te deconstrueren voor de nieuwsgierige maar nog steeds erg bange (dwz ik).

De microrand: laten we dit bespreken

micro fringe oranje bob |
Je hebt knallen, ten goede of ten kwade: met een microrand is er geen valsspelen rond de look. Foto credit: indigitalimages.com

1. Het is een beetje eng… maar in een goed weg

Denk aan de kleine paniekaanval die je krijgt als je regelmatig knallen krijgt… nu verdrievoudigen dat. Vergeet misschien om je knallen opzij te vegen, of ze op te knippen als je een off day hebt (of het uit te zweten in de sportschool). Er is NUL van die speelruimte met een microrand – het is alles of niets, wat, weet je, een beetje geweldig is. Het maakt niet uit of je je vooral gezwollen voelt, of vettig, of gewoon-niet-in-een-knal-dragende-stemming; je moet de feiten onder ogen zien, want ze staan letterlijk vooraan en in het midden. Het is een beetje alsof je een kat met veel onderhoud hebt, maar dan op je gezicht: het smeekt gewoon om opgemerkt te worden, zonder rekening te houden met je gevoelens. Dat brengt ons bij mijn volgende punt…

2. Het is niet voor bangeriken.

Vertrouwen is vereist. Heel veel. Om te compenseren voor het misschien niet hebben van een perfect symmetrisch, ovaal of langer gevormd gezicht dat zonder problemen een microrand kan trekken. Of misschien omdat je echt de moed had om iets terug te brengen waarvan je dacht dat het perfect gelukkig was om in je jaarboekfoto van de jaren 1990 te leven. Hoe dan ook, het is geen look die bij iedereen goed past, omdat niet iedereen zijn voorhoofd in tweeën kan laten snijden en het toch kan laten werken voor het dagelijks leven. Ik moet zeggen dat veel fans van de look er echter in geslaagd zijn om de microrand en de nuances vrij naadloos te integreren: bedekt via een stoffen hoofdband in de sportschool, werkte tot het uiterste in de club en rukte à la Franse ingénue tussendoor. Het is een uitdaging om rond te werken als je een bang-conservatief bent en gewend bent aan een knalconservatieve levensstijl (erkend, maar niet van de daken geschreeuwd), maar voor degenen die het lef hebben om te gaan waar engelen bang zijn om te betreden … je doet het, boe.

micro fringe bruine paardenstaart
Een langere versie is een tikkeltje vergevingsgezinder (en ziet er charmant uit met een paardenstaart!). Foto credit: Allyson Alapont

3. Het duurt twee keer zo lang om uit te groeien.

Elk meisje dat heeft overwogen om knallen te krijgen (a.k.a. elk meisje, punt uit) heeft die angst gehad, Rechts op de stoel van de kunstenaar, dat ze misschien spijt zou krijgen van de blik en gewoon twee maanden zou huilen totdat het uitgroeit. En met een microrand is er gewoon geen ontkomen aan – als je een paar weken koudwatervrees krijgt of ziek wordt van de look, heb je geen andere keuze dan wacht maar af, pijnlijk, nauwgezet, als de vrouw van een lankmoedige zeeman. En aangezien sommigen van ons niet met dat drama kunnen omgaan, is dit ook de reden waarom veel vrouwen kiezen voor clip-on bangs als een compromis – ze mogen de look uitproberen zonder toewijding, want hoewel haar uitgroeit, groeit het slechts ongeveer zes centimeter per jaar, dus dat betekent dat je de komende anderhalf jaar van je leven een schijn van een franje overhoudt. Zoals, tot augustus 2017. Gewoon zeggen.

4. Maar het is levensveranderend.

We hebben vrienden gehad die de micro fringe-route met #NoRegrets hebben genomen en zeiden dat het de totale look-upgrade is die ze het hele jaar door hebben gewild. Het is onmiskenbaar directioneel en verfrist je gezichtsvorm als geen ander – jij wil lijken anders voor andere mensen, maar ook voor jezelf, zeker. Meer dan dat, de microrand is ook een statement: dat je niet bang bent om je te binden of er anders uit te zien dan de roedel, dat je haar niemand anders is dan de jouwe en dat je je alleen voor jezelf kleedt. Dat is denk ik het beste deel van het krijgen van deze gamechanger van een haarlook – het gaat minder om een trend dan om het hebben van een volledig originele mindset, genoeg om de rest van ons twee keer te laten kijken. Dus ja, ik ben eigenlijk afgestudeerd aan een “misschien”, en misschien dat is goed genoeg voor nu.

Past een microrand bij mijn gezichtsvorm?

Lange of ovale gezichten

Als je het geluk hebt om een lange gezichtsvorm of een ovaal gezicht te hebben, zul je blij zijn te weten dat een microrand het beste bij je past.

Ronde gezichten

Zolang je kiest voor een rommelig, kort franjetype, komt het goed! Zorg ervoor dat er een kromming in je snit zit, omdat dit je ronde gelaatstrekken in balans brengt.

Vierkante gezichten

Als je een vierkante gezichtsvorm hebt, zijn korte knallen misschien niet de beste optie voor jou, omdat ze de neiging hebben om je gezicht langer te laten lijken. Een manier om dit te omzeilen is door side-swept micro bangs te proberen.

Diamant gezichtsvormen

Je kunt deze snit proberen als je gaat voor een stijl die gebogen is, omdat het je mooie jukbeenderen in balans brengt.

Hartvorm

Als je het meeste uit je sterke kaaklijn wilt halen, is deze gedurfde bang-stijl alles wat je nodig hebt om het te evenaren en te laten zien. Laat het alleen niet te kort knippen!

Wil je de cut halen? Bekijk onze populairste bangtrends voor meer inspiratie.